Електропреносната мрежа на Тексас стана печално известна през февруари миналата

...
Електропреносната мрежа на Тексас стана печално известна през февруари миналата
Коментари Харесай

Електрическите автомобили Tesla започнаха да предупреждават собствениците си за пикови периоди в мрежата

Електропреносната мрежа на Тексас стана печално известна през февруари предходната година, когато извънредно студени и ветровити условия в региона оставиха без ток освен забележителна част от домовете, само че и някои индустриални предприятия. Тази година електрическите коли Tesla започнаха да предизвестяват притежателите си в Тексас да не ги зареждат в интервали на пикова консумация на електрическа енергия.

Известно е, че преди известно време в Тексас се реалокира освен основният изпълнителен шеф на Tesla Елон Мъск, само че и самият щаб на компанията. В съседство, в Остин, беше издигнат нов цех за сглобяване на Tesla Model Y, който стартира да работи в обозримо бъдеще с камиони Semi, пикапи Cybertruck, спортния автомобил Roadster от второ потомство и даже Optimus (Tesla Bot) - хуманоиден робот. По всяка възможност Tesla ще сглобява там и роботизирани таксита, тъй че консолидираното на бизнеса в локалната енергийна мрежа е значима задача за компанията.

Както изяснява Electrek, Tesla интензивно построява непрекъснати уреди за предпазване на електрическа енергия в Тексас, които ще оказват помощ за равнене на сезонните съмнения в потреблението. В жилищните региони се конфигурират слънчеви панели и системи за предпазване на електрическа енергия. Един притежател на автомобил в Reddit призна, че неговият електрически автомобил Tesla е издал рекомендация да заобикаля зареждането сред 15:00 и 20:00 часа през идващите дни. Това е тъкмо повтаряне на рекомендациите на локалния регулатор на електроенергийния бранш, който предвид на настъпващия парещ сезон прикани тексасците да лимитират потреблението на сила през това време на денонощието. На другия ден внезапно повишение на потреблението на електрическа енергия в локалната електропреносна мрежа към този момент е довело до спешно изключване на шест електроцентрали. В същото време жителите бяха посъветвани да настроят термостатите в домовете си на 26 градуса по Целзий или повече.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР