Електронно дистанционно гласуване, премахването на всякакви талони и стикери за

...
Електронно дистанционно гласуване, премахването на всякакви талони и стикери за
Коментари Харесай

Електронното правителство : Дистанционна гласуване, без стикери на колите и частни фирми да вадят документи

Електронно отдалечено гласоподаване, премахването на всевъзможни талони и стикери за колите, издаване на персонални карти от частни компании и отпадането на печатите. Това са част от предложенията, които бяха направени по време на договарянията за сформиране на държавно управление сред „ Продължаваме промяната”, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Демократична България” по тематиката за електронно ръководство.

Всички се сплотиха към това, че би трябвало да се следва отличникът във въвеждането на електронното държавно управление – Естония, която с извънредно малко средства вкараха съвсем цялостен набор от цифрови услуги.

От „ Демократична България” желаеха частни компании да се включат в издаването на електронните идентификации в България, а те да са интегрирани в персоналните карти. Приоритет би трябвало да е и унищожаване на хартиените документи за най-използваните услуги, а администрациите да си ги изискват взаимно. Сред тях са гражданската регистрация, адресния указател, имотния указател.

По време на полемиката стана ясно, че съвсем всички услуги в България би трябвало да се сдобиеш най-малко с един книжен документ, с цел да го завършиш цифрово.

Сред предложенията са всички талони за транспортни средства да отпаднат, като всеки водач би трябвало да носи единствено шофьорската си брошура, а всичко друго да е обвързвано със системата на КАТ.

Услугите от разнообразни общини пък да се дават централизирано, с цел да не се объркват жителите. Във всяка администрация да има секретар по осведомителна сигурност и осведомителни технологии.

„ Печатите и сканираните документи би трябвало да отпаднат изцяло, тъй като пречат на машинната обработка на документите.Като печатите би трябвало да се забранят изцяло на администрацията. Медицинските картони, трудови книжки, талоните, стикерите за годишен обзор на колите също би трябвало да отпаднат изцяло. Няма потребност да лепим неща и да носим хартийки, откакто може да се ревизира електронно, изясни Божидар Божанов.

Демократична България и Има Такъв Народ желаеха да се вкара отдалечено електронно гласоподаване. Също да се употребяват в електронното ръководство и да дават електронни услуги на жители.

Дигитализацията да е приоритет на държавното управление, настояха пък представителите на " ИТН ". Заради това сегашната организация за електронно ръководство трябвало да стане Министерство на дигитализацията, към което да отидат и елементи от настоящето транспортно министерство. От партията на Слави Трифонов също желаят въвеждане на електронно отдалечено гласоподаване, както и " Демократична България ".

От Българска социалистическа партия също желаят да се направи концентрация на всички цифрови услуги, като се направи настрана министерство.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР