Електронният Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими

...
Електронният Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими
Коментари Харесай

платена публикация
Регистърът на брокерите е стъпка към регулация на услугите с недвижими имоти

Електронният Професионален указател на организациите, брокерите и сътрудниците на недвижими парцели е дълготраен план на Национално съдружие Недвижими парцели (НСНИ). Опитът и професионализмът на членовете и екипа на НСНИ е в основата за неговата реализация. Динамично развиващият се пазар на недвижимите парцели в България постанова основаването на този инструмент, който да бъде в изгода, както на потребителите на посреднически услуги, по този начин и на организациите за недвижими парцели и брокерите и сътрудниците, които работят за тях.

„ Създали сме инструмент, който да сплоти в една база данни лицата (физически и юридически лица), занимаващи се с посредническа активност при покупко-продажби с недвижими парцели. В изискванията на нерегулиран професионален пазар вписването в професионалния указател е на непринуден принцип, посредством който всяко лице по лично предпочитание декларира пазарната си позиция. Членовете на НСНИ получават и професионални карти за всяка календарна година, посредством която могат да се легитимират пред консуматори и където е належащо пред институциите “, споделя Ирена Перфанова зам.- ръководител на УС на НСНИ.

Регистърът е непринуден за включване, само че с участието си компании, брокери и сътрудници, дават гаранция и успокоение на потребителите.

От началото на май 2021г., НСНИ започва медийна акция за популяризирането на Регистъра. Целта на тази акция е жителите да могат да получат точна и правилна информация за организацията, брокера и сътрудника, които са избрали за собствен медиатор при реализирането на договорка с неподвижен парцел. Професионалният указател дава бърз достъп и спомагателна отбрана на потребителите, като посредством него те могат да изберат медиатор. Това понижава риска от измами на клиентите от страна на мними брокери и недобросъвестни компании.

Данните към днешна дата демонстрират, че известността на Регистъра нараства и към този момент има регистрирани общо 316 профила на юридически и физически лица. Справка в Гугъл Анализ демонстрира, че от 11 май до 29 юни 2021г. посещаемостта в Регистъра се е нараснала двойно. Интересен факт е, че Регистърът е платформа, към която се обръщат консуматори освен от България, само че и други европейски страни като Англия и Германия. Интересът за закупуване на парцел от българи живеещи в чужбина, както и от чужденци, бележи растеж от началото на годината. Такъв вид регистри съществуват в множеството европейски страни и не е изненада, че непознати жители търсят информация за легитимността на компанията, която са избрали за собствен медиатор. Справката в Регистъра е изцяло безвъзмездна за жителите.

 В рекламната акция за популяризирането на Регистъра ни поддържаха 19 медии и организации. Благодарим на: БНР; Imot BG; Profit BG;В-к Строител; Domaza BG; Моите пари; Бургаснюз; ЗЕ; Ден нюз Търговско-промишлена палата – Стара Загора; B2B Media; Строителство Имоти; В-к Марица; Национална бизнес поща; общинско радио велико Търново; Медузата; Ситибилд и Economy.bg.



Професионалният Регистър на организациите, брокерите и сътрудниците на недвижими парцели едостъпенна:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР