Електронните направления за PCR тестове ще бъдат издавани само на

...
Електронните направления за PCR тестове ще бъдат издавани само на
Коментари Харесай

Кои няма да получат електронни направления за PCR

Електронните посоки за PCR проби ще бъдат издавани единствено на хора, които са със признаци. Няма да се издават посоки на хората, които са изследвани един път, на тези които отпътуват за чужбина, както и на тези на които е изработен антигенен тест, заяви тази заран пред Българска национална телевизия ръководителят на Дружеството на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

Според взетото от здравните управляващи решение отпадна регулацията в направленията за PCR проучване – ще се издават толкоз посоки, колкото е нужно, посочи той.

Д-р Миндов означи, че антигенният тест не се признава, когато човек би трябвало да бъде признат в болница, а се изисква PCR тест. PCR пробата се прави на входа на болничното заведение, което забавя приемът, разяснява той.

За издаването на електронно направление е належащо човек, който има подозрения за ковид, да се обади на персоналния си доктор, който, откакто реши положението на пациента, му изпраща по електронен път код за дадена лаборатория, с който може да се изследва гратис за COVID-19, сподели още доктор Георги Миндов.

Той уточни, че за жалост, заради характерните условия за логистика и предпазване на имунизацията за COVID-19, тя няма да може да се употребява в кабинетите на персоналните лекари. Малките обитаеми места ще бъдат дискриминирани и няма да могат да получат имунизациите. Трябва да се мисли в тази тенденция, акцентира още Миндов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР