Електромобили, производство на компании като Тесла, БМВ, Рено, Киа, Хюндай,

...
Електромобили, производство на компании като Тесла, БМВ, Рено, Киа, Хюндай,
Коментари Харесай

В ЕКО-Рали България ще участват 15 електромобила

Електромобили, произвеждане на компании като " Тесла ", БМВ, " Рено ", " Киа ", " Хюндай ", " Опел " и " Нисан ", ще вземат участие в следващото издание на ЕКО-Рали България, оповестиха уредниците на конференция през днешния ден. Надпреварата, която е кръг от Е-световния шампионат за Е-регулаторна купа на FIA за нови сили и задвижвания, ще се организира от 28 до 30 юли 2017.

Заявки досега са подали повече от 15 екипажа със задвижвани от електричество возила. Освен тях на старта ще застанат хибриди и задвижвани от различни горива коли, които ще спорят за съпътстващата " Национална екокупа ".

На старта на ЕКО-Рали България 2017 ще застанат кандидатите за Световната купа Хесус Ехаве от Испания с БМВ i3 и Валтер Кофлер от Италия с " Тесла ". Те ще се изправят против опитни и мощно въодушевени български водачи и навигатори, които желаят купата от конкуренцията да остане на родна земя.

Три общини ще се включат със свои екипажи в конкуренцията – София, посредством екипаж на Столичния инспекторат, Самоков и Сливница, като концепцията е да се разпространява потреблението на екологичен превоз в обитаемоте места.

Екоралитата не са скоростни надпревари, при които се гони минимално време и оптималната скорост. В случая разпоредбите на надпреварата включват напредване по пътна книга и осъществяване на така наречен регулаторни проби, като общата концепция е за икономично и екологично шофиране.

За присъединяване в ЕКО-Рали България 2017 по условията на FIA се позволяват електрически автомобили, коли с горивни кафези и задвижвани от електричество коли, разполагащи с ДВГ, който не е механично обвързван към колелата. За коли, задвижвани от различни горива като пропан-бутан и метан, както и за хибридни коли се организира и съпътстващо Национално екосъстезание, като участващите в него ще се движат по същия маршрут и ще правят същите проби като състезателите в Световната купа.

Официалният старт на ЕКО-Рали България 2017 ще бъде в петък, 28 юли, от 19 часа, на площад " Александър Батенберг " в София. В събота участниците ще се насочат по маршрут от София към Боровец, минаващ през Бистрица, Железница, Самоков и Костенец. Закритият парк ще е в Боровец, като в неделния ден маршрутът на конкуренцията ще протече, общо взето, наопаки към столицата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР