Електрохолд България и Военна академия Г. С. Раковски“ подновиха дългогодишното

...
Електрохолд България и Военна академия Г. С. Раковски“ подновиха дългогодишното
Коментари Харесай

Електрохолд и военна академия задълбочават партньорството си в енергийната сигурност

Електрохолд България и Военна академия „ Г. С. Раковски “ възобновиха дългогодишното си партньорство в региона на индустриалната и енергийната сигурност с ново петгодишно съглашение. Компанията и висшето военно учебно заведение ще продължат да си сътрудничат при подготовката на докторанти, студенти и специализанти, обезпечаването на студентски стажове и практики, развиването на нововъведения и създаването на приложни проучвания.

Споразумението беше подписано на публична гала на 18.05.2023 година от Карел Крал - основен изпълнителен шеф на Електрохолд България, Душан Рибан - действен шеф на Електрохолд България, и генерал-майор Тодор Дочев - шеф на Военна академия.

„ Българската енергетика има голяма потребност от висококвалифицирани експерти в областта на сигурността. Компаниите от бранша се модернизират и цифровизират интензивно, което непрекъснато ги изправя пред нови провокации. Благодарение на съдействието ни с Военна академия „ Г. С. Раковски “ доста наши експерти имат опция да надградят знанията и компетенциите си “, сподели Карел Крал, основен изпълнителен шеф на Електрохолд България.

„ Днешното съглашение за съдействие е една платформа, която предвиждаме да разширяваме в разнообразни направления. Това основата, върху която ще продължаваме да развиваме нашите ползотворни взаимоотношения, основани на взаимното доверие, което сме построили от 2015 година насам “, съобщи генерал-майор Дочев.

Електрохолд развива дълготрайна тактика за поддръжка и разпространение на професионалното обучение и построяването на квалифицирани фрагменти за българската електроенергетика. Част от тази тактика е дълготрайното партньорство с професионалните гимназии и висшите образователни заведения. През 2020 година компанията сътвори профилиран уебсайт „ Енергия за бъдещето “, посредством който да насърчи и стимулира младежите да изберат електроенергетиката за своя кариера.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР