Електрифицираният Range Rover Sport 400e стана първият автомобил, който се

...
Електрифицираният Range Rover Sport 400e стана първият автомобил, който се
Коментари Харесай

С кола по стълба към небето

 27-3-6kol

Електрифицираният Range Rover Sport 400e стана първият автомобил, който се качва до райските врати в дословния смисъл на думата. Хибридният офроудър се оправи с именитото нанагорнище в китайската планина Тянмен по 11-километров туристически и поклонически маршрут, прочут като Пътя на дракона. Виещото се като змия трасе с 99 рискови завоя приключва с гигантска стълба към небето, която се състои от 999 стъпала под надолнище 45 градуса. Накрая на изкачването се намира така наречен Врата към парадайса – голяма естествена скална арка с височина 131 м и ширина 60 м, която локалните хора считат за преходно място сред Земята и Небесата.

 27-2-6kol

Най-голямото предизвикателство и за всеки човек и за първия автомобил, тръгнал натам, е точно последният сектор със стръмните стъпала. Китайският водач Хо-Пин Тун, победител в Льо Ман и участник в електрическата „ Формула Е “,  използва по най-хубавия метод опциите на Plug-In хибрида Range Rover Sport 400e, с цел да се покатери до крайната цел. За сполучливото нанагорнище той бе подкрепят от солидния софтуерен боеприпас на автомобила, включително системата за задвижване на четирите колела Terrain Response 2, която може да се приспособява към всевъзможни тежки условия.

 27-4-6kol

При превъзмогването на стъпалата водачът натовари до най-много общия запас от 404 конски сили и 640 Nm на задвижващия пакет, формиран от електромотор със 116 конски сили и четирицилиндров бензинов мотор Ingenium с 300 конски сили. Иначе на равни сектори и със заредена батерия Range Rover Sport 400e може да се движи единствено на ток, изминавайки разстояние от 51 км.

 20rrs_18my_dragonchallenge_120218_22

Вижте видео от акцията тук:
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР