Електрическият товарен автомобил Tesla Semi трябваше да бъде представен през

...
Електрическият товарен автомобил Tesla Semi трябваше да бъде представен през
Коментари Харесай

Tesla отложи анонса на Semi, за да помогне на Пуерто Рико и да ускори Model 3

Електрическият товарен автомобил Tesla Semi трябваше да бъде показан през месец септември. След това стана известно, че Semi ще бъде показан на 26 октомври, а в този момент неговият анонс бе още веднъж отсрочен. Илън Мъск заяви, че електрическият товарен автомобил ще бъде показан на 16 ноември.
Причините са следните:

Първо, производството на електрическия автомобил Model 3 . В края на предходната седмица стана ясно, че Tesla е произвела 260 електрическия автомобил вместо плануваните 1600. Подобни сривове имаше и преди, само че Мъск успяваше да реши всички проблеми и надали това е мотив за безпокойствие, само че медиите подвигнаха огромен звук. Сега Мъск заяви, че с отлагането анонса на Semi ще освободи още запаси за Model 3.

Другата причина е енергийният проблем в Пуерто Рико и другите наранени райони. Мъск не заяви, кои тъкмо са тези райони, на най-вероятно това са Вирджинските острови и другите, наранени от урагана Мария места. Отлагането на Tesla Semi ще даде опция за производството на повече акумулатори Powerwall за построяването на акумулаторните станции в засегнатите райони.

Мъск качи и дребен клип, проявяващ автоматизираното сглобяване на Model 3 в завода на Tesla.



Показаните фрагменти са забавени 10 пъти и явно това е отговорът на Мъск на публикацията в WSJ, където се твърдеше, че Tesla няма пълноценна поточна линия за производството на електрически автомобили.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР