Електрическата мрежа с IIoT сензори помага за ограничаване на щетите

...
Електрическата мрежа с IIoT сензори помага за ограничаване на щетите
Коментари Харесай

IIoT може да даде устойчивост на електро-мрежите


Електрическата мрежа с IIoT датчици оказва помощ за ограничение на вредите при бедствия
(снимка: CC0 Public Domain)

Климатичните бедствия през последните години стават все по-осезаеми, все по-остри, все по-непредсказуеми. Щетите от тях сигурно са колосални. Интелигентните електропреносни мрежи обаче биха могли да обезпечат повече резистентност на доставчиците на комунални услуги.

Човек не може да не се замисли какъв брой огромни вреди и загуби на живот биха могли да се избегнат, в случай че работеше технология като Индустриалния интернет на нещата (IIoT) – с нейната дарба да предава информация в действително време от спешни точки и да проучва данните навреме.

„ Природните бедствия нарастват съществено “, споделя Мат Смит, старши шеф по ръководство на мрежите в Itron – компания, която предлага решения за ръководство на силата и водите за комуналната промишленост. „ В резултат на това възобновяване може да коства скъпо без нужната подготовка и реакция “, добавя той, представен от.

В бранша на комуналните услуги интелигентните датчици, основани на IIoT, към този момент оказват помощ на организациите да се приготвят по-добре за бедствия, като употребяват силата на мрежовите устройства и усъвършенствания разбор.

„ Например, в случай че даден дирек падне по време на стихия, датчиците могат да открият повредата и спешните екипи бързо ще бъдат предизвестени за местоположението на казуса “, споделя Смит. „ Захранването бива изключено автоматизирано, с цел да се предотвратят пожари и други вероятни последствия, а времето, належащо за физическо коригиране на стълба и възобновяване на зареждането, става по-кратко – работата е по-ефективна “.

Съкратеното време за реакция оказва помощ за ограничение на загубите при бедствия. Възможностите за предсказание пък могат да оказват помощ на комуналните сдружения да избегнат или сведат до най-малко проблематичните обстановки въобще.
още по тематиката
Например, електрическа мрежа с IIoT датчици може да открие и рапортува къде има растителност, която влиза в контакт с електропроводите, и да предложи изпращане на бригада за пречистване на растителността, преди да възникне пожар или да се скъса електропровод. В земетръсни региони датчиците могат да откриват придвижванията на земята, а анализаторите могат да предскажат къде е допустимо да зародят най-големи вреди.

„ Предиктивният разбор оказва помощ на потребителите да схванат актуалните и евентуалните закани за бързо справяне и реализиране на най-хубави резултати “, споделя Смит. „ Освен това IIoT издава предизвестия и може да осведоми засегнатите жители с настояща информация “.

Наред с това електро-дружествата могат да употребяват разбори, с цел да откриват и отстраняват проблеми като скъсани или паднали проводници, преди да се основат рискови условия. След като датчиците открият проблем, може да помогне за схващане на всички съпътстващи условия, които биха могли да изострят казуса, тъй че спешните бригади неотложно да реагират допустимо най-адекватно.

„ Засиленият мониторинг е различен значим инструмент за намаляване на заканите за сигурността при естествени бедствия “, споделя Смит. „ Например, по време на стихия, екипите получават данни в действително време за продуктивността на системите, евентуалните рискове и закани и вероятните щети”.

Така да вземем за пример, в случай че дърво падне върху електрически преносни линии, информационните мрежи могат да разрешат автоматизирано ръководство на повторното стартиране, като навреме пренасочат зареждането към допустимо най-вече клиенти.

Това са потребни функционалности, само че те изискват да се обърне изключително внимание и на кибер-сигурността. С повишаване на злонамерения програмен продукт и е от първостепенно значение да се вкарат най-високо равнище защитни ограничения.

При положително ръководство технологията на индустриалния IoT може да се употребява за автоматизация на дистрибуцията, развиване на така наречен образован град и усъвършенстваните мрежи от IIoT датчици.

И това не е всичко. Интелигентната мрежа може да направи допустимо технологиите да автоматизират връзката по време на естествено злополучие. Това разрешава отдалечено превключване и пренасочване на зареждането, с цел да се усъвършенства времето за реакция и сигурността.

Устройствата в полеви условия могат да се координират между тях автоматизирано и в действително време, като оказват помощ да се разпознават съответни места, които са проблематични.

С помощта на технологиите за интелигентни електропреносни мрежи могат да се подобрят успеваемостта на, надеждността и сигурността. Т. нар. „ разпределена просветеност “ дава изчерпателен взор над цялостната система и данни в действително време за акуратен надзор и ръководство на мрежата.

Всичко това основава мащабируема, устойчива и сигурна платформа с благоприятни условия за ясно схващане на обстановките, бързо и съответно реагиране, дейно намаляване на проблемите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР