Ел Салвадор планира да изгради Биткойн град“, който първоначално ще

...
Ел Салвадор планира да изгради Биткойн град“, който първоначално ще
Коментари Харесай

Президентът на Ел Салвадор обяви план за създаване на „биткойн град

Ел Салвадор възнамерява да построи „ Биткойн град “, който в началото ще бъде финансиран с биткойн облигации, заяви президентът на страната Найиб Букеле, представен от Ройтерс.

В заключителна тирада в края на едноседмична рекламна акция за биткойна в Ел Салвадор Букеле съобщи, че има проект за създаване на град в източната област Ла Унион, които ще разчита на геотермална сила от непосредствен вулкан и ще бъде освободен от налози като се изключи налог добавена стойност (ДДС).

„ Инвестирайте тук и спечелете колкото пари желаете “, сподели президентът на британски. Той бе облечен в бяло и с обърната наопаки безболна шапка. „ Това е изцяло екологичен град, който работи и разчита на сила от вулкан “.

Половината от приходите от Данък добавена стойност ще бъдат употребявани за издаването на облигации за построяването на града, а останалата част ще се употребяват за заплащане на услуги като събиране на боклуци, изясни президентът на Ел Салвадор, който пресмята, че обществената инфраструктура на града ще коства към 300 хиляди биткойна.

През септември Ел Салвадор стана първата страна в света, приела биткойна като законно платежно средство.

Макар че Букеле е известен държавен глава, прочуванията в страната демонстрират, че жителите на Ел Салвадор са скептично настроени към неговата обсебеност от биткойна и внезапното въвеждане на криптовалутата в страната, което провокира митинги против държавното управление.

„ Ако желаеме биткойнът да се популяризира в целия свят, би трябвало да изградим някои Александрии “, сподели Букеле, сравнявайки планувания град с античния египетски мегаполис. През септември 40-годишният президент се разгласи шеговито за „ деспот “ на Ел Салвадор в Twitter.

Латиноамериканската страна възнамерява да емитира първичните облигации през 2022 година, като по думите на Букеле това ще се случи в рамктие на 60 дни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР