Екзотичните дестинации са хит в предпочитанията на българите по време

...
Екзотичните дестинации са хит в предпочитанията на българите по време
Коментари Харесай

Египет и Занзибар хит сред българите по време на пандемията

Екзотичните дестинации са шлагер в желанията на българите по време на пандемията. Причината са директните чартъри и предлаганите безвъзмездни PCR-и в пакетите. Така Египет води изрично класацията в избора ни за пътешестване, изключително през зимата, а след него се подреждат Занзибар и Южна Америка. Това изясни пред „ Монитор " шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

„ Египет е изрично №1 като избор на дестинация. Българите обичат Червено море. Вече имаме и доста предложения за Занзибар. Просто всичко се корени в желанието на българина да пътува ", разяснява Драганов. Другата причина съгласно него е, че към този момент поръчките за екскурзия е обвързвана с гаранция, че парите ще бъдат върнати при изискване, че пътуването няма да се състои. Предлагат се и безвъзмездни проби за ковид. Някои от пакетите пък са били понижени и цените са извънредно преференциални.

„ Особено за Египет, имаше един Черен петък, в който офертите бяха понижени с 30% по отношение на цените в предишен интервал ", изясни още Драганов. За българите примамливи се оказват и дестинациите, в които към този момент има обезпечен пряк чартър. Друг подобен образец са Малдивите, в които почиващите от Летище „ София " кацат непосредствено в Мале.

„ Занзибар е нова и забавна дестинация, не толкоз постоянно посещавана. Освен нея се отвори и Йордания, както и Египет. Търсени са и Малдивите. Съчетанието на неналичието на PCR с топло море, е водещо при избора за отмора ", споделя и климатологът проф. Георги Рачев, който е и зам.председател на Асоциацията на туристическите организации. Той посочи, че на обичайните пазари към този момент се трансформира методът на мислене.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР