Екзотични комбинации и стресиращи продукти се превърнаха в сериозно изпитание

...
Екзотични комбинации и стресиращи продукти се превърнаха в сериозно изпитание
Коментари Харесай

Сълзи и стрес в Мастършеф

Екзотични комбинации и стресиращи артикули се трансфораха в съществено тестване за хоби-готвачите в „ MasterChef “. Участниците в кулинарното шоу трябваше да впрегнат въображението си и да преодолеят страховете си, с цел да продължат към купата и премията от 100 000 лв.. 

Всеки от кандидатите за наградата се изправи пред екстравагантен тандем от съставки по време на стрес теста. Комбинирането в едно ядене на видимо несъвместими усети като агнешко и кафе, горчица и мента, черен шоколад и соев сос, босилек и фъстъчено масло, моркови и малини се оказа извънредно мъчно.

Преди журито да даде старт на кулинарните опити, Chef Силвена Роу посъветва участниците да трансфорат необикновените съчетания в другари, а не във врагове. Един от хоби-готвачите обаче се провали. Въпреки безспорните си умения в кухнята, ливанецът Елиас Абуд се загуби сред сьомгата и белия шоколад, и напусна „ MasterChef “ отчаян от себе си.

Последвалите елиминации подвигнаха градуса на напрежението. Талантите получиха задача да изберат по един тип протеин от умишлено лимитираните количества в склада и да го показват със сос и две гарнитури. Изискването да сготви жив омар разплака Виктория Капитонова, само че след инструкциите на Chef Роу младата инфлуенсърка овладя напрежението. Тя впечатли журито с кръгова презентация и подобаваща за морския деликатес компания - аспержи, пюре от целина и сос холандез.

Под опасността да изгубят мястото си в „ MasterChef “ множеството участници готвиха изобретателно и въодушевено. Похвала за своя чудесно овкусен пъдпъдък с аспержи, романеско, пюре от виолетов картоф и боровинков сос получи 18-годишният Александър Александров. Искрен комплимент заслужи и художничката Диана Бояджиева. „ Направо ме изумяваш! Всеки ден порастваш, напряко излиташ! “, възкликна Chef Петър Михалчев пред нейното филе от риба бока доро с аспержи, картофен чипс и сос Бьор блан.

Не всички обаче се оправиха на предстоящото равнище. Салонният шеф Павел  Тодоров пресготви своето филе от крокодил и си потегли от „ MasterChef “. „ Готвенето остава моя пристрастеност и занимание, а някой ден ще бъде и моя специалност “, даде обещание той преди да се сбогува с съперниците си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР