Ексцентричният милиардер Илон Мъск още преди няколко години влезе в

...
Ексцентричният милиардер Илон Мъск още преди няколко години влезе в
Коментари Харесай

Кой пръв ще ни вкара чип в мозъка? Отговарят експерти

Ексцентричният милиардер Илон Мъск още преди няколко години влезе в новините с изказването си, че създава технология за имплантиране на чип в мозъка на човек. Днес редица международни стартъпи безусловно се надпреварват да основават разнообразни технологии за имплантиране на компютърни чипове в мозъците на хората. Нещо повече, те са все по-близо до превръщането на научната фантастика в действителност, написа " Бизнес инсайдър ", представен от money.bg.

И до момента в който Илон Мъск се бави с слагането на импланта, който към този момент беше сполучливо тестван върху маймуна и прасе, върху човек, други започващи компании дават поръчка, че в напълно близко бъдеще ще имат готовността да конфигурират чип непосредствено в мозъка на хората. С каква цел ли? Достигане на гигантски умения благодарение на изкуствен интелект.

Учени от Технологичния институт в Масачузетс са създали компютърни чипове, които имитират механизма за адаптиране на мозъчните неврони в отговор на нова информация. Този феномен, прочут като гъвкавост, се счита за основополагащи доста мозъчни функционалности, в това число учене и памет.

Учените възнамеряват да употребяват чипа си, с цел да основат системи за моделиране на характерни невронни функционалности, като образна система за обработка. Такива системи могат да бъдат доста по-бързи даже от цифровите компютри. Сега остава единствено да си представим какъв ще бъде един човек с сходни умения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР