Екстремното отслабване винаги крие риск от сериозни заболявания!Диетолозите често пъти

...
Екстремното отслабване винаги крие риск от сериозни заболявания!Диетолозите често пъти
Коментари Харесай

Шест от най-опасните диети

Екстремното намаляване постоянно крие риск от съществени болести!

Диетолозите неведнъж ни припомнят, че отслабването е дълъг развой, изискващ сложен метод. А стремежът със всевъзможни средства и в най-кратки периоди да се избавим от досадните килограми в последна сметка води до загуба освен на тегло, само че неведнъж и на здраве.

Специалистите са отсяли от цялото разнообразие хранителни режими шест от най-опасните за здравето диети. Те дават единствено краткотраен резултат, само че не това е най-страшното. Човешкият организъм просто не може да се оправи натоварването, на което е подложен. Екстремното намаляване постоянно е съпроводено от риска да се развият съществени болести.

1. Безсолната диета

Според диетолозите това е най-опасният прийом за събаряне на непотребни килограми. Първоначално тази диета е била основана за хора, които страдат от болести на бъбреците и други недъзи, съпроводени от мощни отоци. Но при здрав човек, отхвърли от използването на сол заплашва с недостиг на натрий в кръвта, а това води до проблеми с бъбреците и сърцето. При тази диета тегло се губи стремглаво, само че основно поради покачвания пикочогонен резултат.

2. Нискомаслената диета

Тя е на второ място по степен на заплаха. Тази диета разрешава да се отстраняват до 3 кг седмично, само че следствията ѝ са непредсказуеми. Мастните киселини, които постъпват с храната, способстват за усвояването на всички витамини, които се разтварят в мазнини. Ако мазнините бъдат изключени тотално от храненето, това неизбежно ще докара до авитаминозни проблеми с кожата и с косата. А в случай че количеството на мастните киселини не надвишава 20% от дневната норма, то незабавно се намалява равнището на „ положителния ” холестерол, който пази сърцето и съдовете.

3. Монодиета

При този режим на хранене човек използва едни и същи артикули в продължение на няколко дни. Дефицитът от хранително многообразие заплашва освен с физически разстройства (нарушения в работата на храносмилателния тракт и обмяната на веществата), само че и с психологична дестабилизация – появяването на стрес.

4. Диета с белтъчини

Отказът от зърнени храни, плодове и зеленчуци и замяната им напълно с риба и месо претрупва бъбреците и води до образуването на камъни в тях. Човешкият организъм не може да съществува без въглехидрати, настояват специалистите. Неслучайно едно от най-жестоките изтезания, което водело до мудна и мъчителна гибел в предишното, било наказаният да яде единствено месо.

5. Диета с течности

Това е когато в продължение на месец се използват единствено течни храни. Диетолозите предизвестяват, че тя нанася непоправими вреди на храносмилателната система. Отсъствието на късчета храна води до недоразвитост на някои отдели от стомашно-чревния тракт.

6. Шоколадова диета

Тя е минимум рисковата в този лист. С тази диета може да се смъкват към 2 кг. Тя се съблюдава не повече от 7 дни. Дневната доза е 1 общоприет горчив шоколад и безкрайно количество кафе. Страничните резултати са парене в стомаха, непрекъснато главоболие, проблеми от съкровен темперамент като нарушавания в менструалния цикъл и намаление на либидото, без значение от това, че при естествен хранителен режим шоколадът е афродизиак.

Инфо: Detox Foods

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР