Паралелното преброяване на социологическа агенция Тренд сочи обрат в битката

...
Паралелното преброяване на социологическа агенция Тренд сочи обрат в битката
Коментари Харесай

Паралелно преброяване: ГЕРБ-СДС запазва преднина, ДПС изпреварва ПП-ДБ

Паралелното броене на социологическа организация " Тренд " сочи поврат в борбата за второто място. При 70% обработена извадка, ГЕРБ-СДС продължава да води в изборите за Народно заседание с 24.5%, само че на втора позиция към този момент е Движение за права и свободи (16.7%). От ПП-ДБ изостават (13.6%), като покрай тях са от " Възраждане " (12.8%).

Българска социалистическа партия (6.6%) и Има Такъв Народ (5.9%) не престават да са надлежно на пета и шеста позиция, само че данните сочат, че още една групировка минава 4-процентната преграда - " Величие " с 4.4%.

При гласуването на Европейски парламент, краткотрайните резултати са както следва:

ГЕРБ-СДС 24,5
ПП-ДБ 13,6
Движение за права и свободи 16,7
ВЪЗРАЖДАНЕ 13,9
Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ 6,7
ИМА ТАКЪВ НАРОД 6,3

Коалицията ГЕРБ-СДС се обрисува като безапелационен отличник на провелите се през днешния ден избори „ 2 в 1 “, сочат екзит половете. И на парламентарния, и на евровота, групировката води с към и над 10 процентни пункта пред главните си съперници. Битката за второто място обаче е извънредно оспорвана, защото ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са с доста близки резултати, сочат проучванията.
 ML NS 21
Екзит пол на организация " Маркет линкс " към 21:00 ч. сочи победа на парламентарните избори за ГЕРБ-СДС с 28.4%. В борба за второто място Движение за права и свободи (15.6%) към този момент изпреварва ПП-ДБ (15.4%),  и " Възраждане " (13.0%). Според изследването, в националното заседание влизат още Българска социалистическа партия (8.0%) и Има Такъв Народ (6.7%).

 
 ML EP 19 30
На евровота ГЕРБ-СДС събира 28.2% от гласовете и по този начин се откъсва с още по-голяма преднина пред ПП-ДБ (16.2%), Движение за права и свободи (15.0%) и " Възраждане " (13.3%). Свои представители в Европейския парламент се обрисува да изпратят също Българска социалистическа партия (8.0%) и Има Такъв Народ (6.7%).

 

Коментар на Галя Гогова от " Маркет линкс " вижте във видеото:

 
Свързани
 TREND NS 20
Агенция " Тренд " дава към 20:00 ч. следните резултати за вота за Народно заседание: 25.9% за ГЕРБ-СДС, 15.7% за ПП-ДБ, 14.7% за Движение за права и свободи, 14.2% за " Възраждане ". Отново " над чертата " се оказват Българска социалистическа партия (8.9%) и Има Такъв Народ (6.5%).

 
 TREND EU 20
За Европейски парламент, резултатите все още са надлежно 25.0% за ГЕРБ-СДС и 16.0% за ПП-ДБ. Тук обаче " Възраждане " (15.3%) изпреварва Движение за права и свободи (14.2%). 8.8% е резултатът за Българска социалистическа партия, а 6.4% - за Има Такъв Народ.

 

Коментар на Димитър Ганев от " Тренд " вижте във видеото:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент реагира на новината с признателен пост във Facebook:

 

 

Коментар на своята Фейсбук-страница направиха и от " Продължаваме промяната ". Чуваме ви, ще бъдем мощна съпротива, обявиха те.

 

Обобщение на първите мнения от политическите партии направи Камелия Колева. Вижте в идващото видео:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР