Екстремните жеги и наводнения могат да лишат производителите на дрехи

...
Екстремните жеги и наводнения могат да лишат производителите на дрехи
Коментари Харесай

Екстремното време в Азия струва милиарди на шивашката индустрия

Екстремните жеги и наводнения могат да лишат производителите на облекла от 65 милиарда $ доходи от експорт в интервала до 2030 година – и то когато става въпрос за единствено 4 съответни страни в Азия: Бангладеш, Камбоджа, Пакистан и Виетнам. Това демонстрира взаимно изследване на Schroders и Университета „ Корнъл “, представено от „ Ройтерс “.

Контекст: Държавите не са инцидентно определени. В Бангладеш, Камбоджа, Пакистан и Виетнам се създават 18% от всички облекла и обувки по света. Правят ги 10,6 млн. души.

Това обаче са и едни от най-застрашените от климатичните промени страни в света.

Детайли: Авторите на проучването са анализирали веригата на доставки на 6 световни играчи от шивашката индустрия. Всички те се оказват съществено уязвими от климатични проблеми в четирите страни, като една от фирмите дори би се лишила от 5% от годишната си облага.

Според събраните данни повишението на температурите ще понижава от ден на ден продуктивността, а наводненията ще затворят нови и нови заводи и по този начин приходите на фирмите ще се свият с към 22%. 950 000 души са в риск да останат без работа.

Ако не се направи нищо, пропуснатите доходи от експорт през 2050 година ще са към този момент 68,6%, а заетите в бранша ще са с 8,64 млн. по-малко.

Защо: Изпълнителният шеф на Глобалния институт по проблемите на труда в „ Корнъл “ Джейсън Джъд разяснява пред организацията, че никой от представителите на бизнеса, с които са говорили, изобщо не си е давал сметка за проблемите, които жегите и наводненията основават за промишлеността.

„ Климатичните ограничения са свързани с понижаване на излъчванията и преработване и нищо или съвсем нищо във връзка с високите температури и наводненията “, разяснява той.

Още нещо: Не единствено бизнесите не се замислят задоволително за рисковете, свързани с климата. Не го вършат и вложителите. „ Има толкоз малко данни за това – някои производители на облекла дори крият къде се намират фабриките на доставчиците им “, разяснява ръководителят на проучванията в региона на устойчивите вложения в Schroders Ангъс Бауър.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР