Екстравагантната идея на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да

...
Екстравагантната идея на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да
Коментари Харесай

Лорер: Екстравагантната идея на Нинова за форсмажор няма да се реализира |

Екстравагантната концепция на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се осъществя.

Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

През седмицата вицепремиерът ще вкара обстановка на форсмажор в България със задна дата. По думите ѝ задачата е да се спасят експортно насочените компании поради нарушените вериги на доставки, като им се даде опция да предоговарят параметрите на контрактите си. Това би направило България първата страната в Европейски Съюз, въвела обстановка на форсмажор. 

" ГЕРБ си придават непотребна значимост "

С тези думи Лорер разяснява обвиняванията на ГЕРБ, че карцерът на Борисов е пиар акция на държавното управление. Той беше безапелационен, че с тези изявления някогашните ръководещи придават политически смисъл на неполитически проблем. По думите му казусът е проблем на престъпността.

Той разяснява и изказванията, че кабинетът е пощенска кутия на Васил Божков, припомняйки, че точно ГЕРБ са имали връзки с хазартния необут и разясни:

" Г-н Божков е имал продължителни връзки с предходните ръководещи - Комисията по хазарта, чантите с парите... "

Лорер разяснява дейностите на прокуратурата по проблема с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова:

" Всеки път, когато има значими и забавни хора от близкото минало, прокуратурата си затваря очите. "

Той добави, че държавното управление ще работи за върховенството на закона и за това да има правдивост на правото. Министърът съобщи, че опозицията би трябвало да изживее катарзис и дефинитивно да реши дали желае такива хора да са ѝ водачи.

Управлението на четворната коалиция е " тичане с трудности "

С тези думи Лорер разяснява рецесиите, с които държавното управление се сблъска от началото на мандата. Той изброи ковид, инфлацията, цените на горивата и войната в Украйна.

По думите му инфлацията е световен проблем, като кабинетът прави всичко допустимо, само че при фискална дисциплинираност. Той добави, че все още България към момента е на второ място в Европейски Съюз във връзка с държавен дълг към Брутният вътрешен продукт. Лорер предвижда, че интервалът на инфлацията ще зависи от продължителността на войната в Украйна.

Той разяснява, че има далавера и изясни, че обществените мрежи на избрани партии са главен мотор на това.

" Руската вълна занапред следва "

Това предвижда министърът на нововъведенията и растежа във връзка развиването на спора в Украйна. По думите му в Русия ще има доста тежка и продължителна икономическа рецесия, която ще принуди десетки да емигрират. По думите му бежанска война може да има и от Беларус и Молдова.

Даниел Лорер сподели още, че държавното управление работи по два сюжета за продължителността на войната - дълъг и пай. Според дългия сюжет войната свършва до края на годината, а международната стопанска система е директно наранена - скок на инфлацията и банкрути. Според късия сюжет, който се чува и от украински високопоставени лица, войната ще свърши до май.

" Веднага по-късно, както след всяка война, стартира интервал на бърз напредък на стопанската система ", добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР