Екстрадират в Германия българина, работил в кол център за търговия

...
Екстрадират в Германия българина, работил в кол център за търговия
Коментари Харесай

Екстрадират в Германия още един българин, работил в кол център

Екстрадират в Германия българина, работил в прът център за търговия с криптовалута, реши Окръжният съд в Стара Загора. 

Искането е с европейска заповед за арест, откакто са били арестувани и екстрадирани други четирима негови сътрудници.

Мъжът е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, компютърни закононарушения и машинация, осъществени по време, когато е работил като така наречен сътрудник продажби в прът център на търговски платформи. Извършените измами са за над 1,5 млн. евро.

През октомври предходната година Апелативният съд в Пловдив одобри настояването на немските управляващи още един българин - 23-годишният Иван Тилев, да бъде екстрадиран в Германия за присъединяване в незаконна група за финансови измами.

Служителят в прът център в София е упрекнат и за машинация в изключително огромни размери за 800 хиляди евро. Германската прокуратура проверява и компанията " Тийм ъп груп " за присвоени над 14 млн. евро от европейски жители.

В хода на правосъдното произвеждане са получени гаранции от правосъдни управляващи в Германия, че при положение на дефинитивна присъда в страната българинът ще бъде върнат в родината си за изтърпяване на наказването. Съдът одобри тези гаранции за годни и задоволителни, с цел да са изпълнени условията на закона за обезпечаване на нужната протекция на българския жител.

Германските правосъдни управляващи са изпратили и съобщение за назначен на желаното лице бранител от Районен съд – Бамберг.

Окръжният съд в Стара Загора взе мярка за неотклонение “задържане под стража ” във връзка с желаното лице до фактическото му предаване на издаващата страна – Федерална Република Германия.

Решението на съда предстои на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 5-дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР