Екссъветникът в ДАНС и преподавател по корпоративна сигурност Алексей Петров

...
Екссъветникът в ДАНС и преподавател по корпоративна сигурност Алексей Петров
Коментари Харесай

Алексей Петров за отвличанията, опита за убийството и делото „Октопод“

Екссъветникът в ДАНС и учител по корпоративна сигурност Алексей Петров разяснява пред NOVA тематиката с отвличанията, станала още веднъж настояща последните седмици поради отвлечения наследник на предприемач.

Отвличанията
 
Той свърза името на някогашния заместител основен прокурор и някогашен началник на Следствието Бойко Найденов с отвличанията .
 
Бойко Найденов не търси причинителите на отвличанията, а търси да припише на някого закононарушение, което не му харесва. За това има тъжби към прокуратурата още тогава “
 
„ Когато се проверяват предходните отвличания в изискванията на особено разследващо средство Бойко Найденов оневинява незаконно Валентин Михайлов-Ихтиманския за това, че той е дал цялостната информация на проверяващите за това кои са отвличали, които са взели парите, по какъв начин се е случвало. От своя страна Валентин Михайлов декларира, че е взел участие и при дърпането на хората, и при взимането на откуп. Възниква въпросът - като си взел участие при дърпането на хората, би трябвало да кажеш с кого, а когато си взимал откупа, би трябвало да кажеш на кого си предоставял “

Тръгна делото против Роман Логвиненко

На въпрос към Алексей Петров за какво самият той бил е спряган за мозъка на отвличанията в България, изясни, че е трябвало да отиде в ареста не тъй като е направил нещо, а тъй като е бил неуместен .
 
Беше проведена вендета и в случай че тези хора, които са унизени, бяха споделили, че аз или други хора, можехме да сме в пандиза. Просто не са търсили причинителите . Те са работили, с цел да припишат закононарушение на различен, с цел да укрият същинските причинители. Поради тази причина аз показвам моето персонално подозрение, че хората, които са взели участие в следствието, имат отношение към това да се прикрият причинителите и пътят на парите “, добави Петров.

Разказът на някогашен сътрудник на Държавна сигурност за срещата сред Тодор Живков и Горбачов
 
Той сподели още, че преди години тъкмо Бойко Найденов му се молел да му спомага, с цел да получи високия пост в прокуратурата .
 
„ Той ми носеше ракетата за тенис. Молеше ме да увещавам тогавашния основен прокурор Велчев, че е доста подобаващ за поста ”, твърди Петров.

Делото „ Октопод “
 
По мотив делото „ Октопод “, по което някогашната барета бе обвинен, Алексей Петров съобщи, че не желае да разяснява.
 
„ Делото е инсталирано по същия метод и по модела на другите дейности на Бойко Найденов, за които говорихме към този момент. Освен това самият Бойко Найденов взе участие също в моето дело и моето дело не е, че аз съм набил Георги Цветанов с лопатка или без лопатка, което е огромното обвиняване, моето дело е направено, тъй като още когато бях в ДАНС, аз бях единственият чиновник, който се занимаваше с пирамидата КТБ още 2008 година Тогава още завоювах омразата на Цветан Василев . В този смисъл аз работя, изследвам и проучвам за връзка на Бойко Найденов с Цветан Василе в и ориста, която ме сполетя. Защото Цветан Василев, с цел да построи такава пирамида, му е нужна защита, нужни са му и прислужник на основни места - в прокуратура, в специфични служби, в икономическа полиция. Пред вратата ми седеше и Иван Искров , само че не можех да схвана какво желае “, сподели още Петров.
 
Показни арести и търсене на правата в Страсбург
 
Заради показния му арест във връзка делото „ Октопод “ през 2010 година Алексей Петров осъди страната в Европейския съд .
 
„ Няма значение, че преди 7 години господин Цветанов ми изпрати неканени посетители, та трябваше чак и филми да снимаме. Осъдих България в Страсбург , разреших си да го направя за доста дребна сума, по-малко от 9000 евро, само че не можех по-малко от това, тъй като има предели в съда. Получих си ги “ , добави той.
 
Кой се опита да го убие?
 
Официално се знае за два опита за убийството на Алексей Петров - през 2002 година и 2015 година
 
„ Оказа се, че тази скица и модел, който тогава въведохме с това стимулиране на търсене на информация за случая, се оказа работещ. Получихме доста информация . Към днешна дата нещата са в ход, п оръчителите са разкрити, причинителите също “, сподели той.
 
„ Не съм допускал, че толкоз обратно във времето във връзка на работата ми в ДАНС, съм засегнал ползи, които са имали даже и политическо измерение. Заради партийно-политически претекстове това беше квалифицирано като терористичен акт. Има малко политика, малко партийност, има бизнес, малко възмездие. Преносителят на парите за моето нападение, след арестуването на Логвиненко, се е обърнал по телефона за подпомагане към един районен партиен водач за търсенето на юрист “, сподели още Алексей Петров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР