Експримата Анастасия Волочкова съди Болшой театър от няколко години. Балерината

...
Експримата Анастасия Волочкова съди Болшой театър от няколко години. Балерината
Коментари Харесай

Балерини от Болшой били принуждавани да обслужват олигарски

Експримата Анастасия Волочкова съди Болшой спектакъл от няколко години. Балерината счита, че уволнението ѝ от театъра е нелегално и несправедливо и твърди, че управлението на културната институция ѝ е издало фалшифицирана трудова брошура, в която не е вписан стажът ѝ. Преди дни балерината подаде и нов иск против театъра, този път за неизплатени заплати, оповестява РИА Новости. 

Изявленията на Волочкова за лъжливи заплащания обаче не бяха от най-скандалните. Пред Радио Московский комсомолец тя призна, че по време на работата си в театъра е виждала доста неприятни неща. Според нея балерините били принудени да спят с богати мъже, а тези, които отказвали, били отстранявани от представления.

„ Николай Цискаридзе също приказва за това. И в този момент всичко става през леглото, и тогава всичко беше през леглото. Ръководството на Болшой спектакъл, дружно с олигарси, проведоха празненства в чужбина, наемаха дворци и крепости.  Момичетата бяха откарвани на банкетите без изключение.  И те разказваха, че банкетите били с продължение — секс и други неща ”, твърди звездата.

Що се отнася до самата Анастасия, за благополучие не ѝ се е налагало да мине през това, така като имала влиятелни другари. „ Момичетата ме молиха за помощ. Попитах ги: " Готови ли сте да повтори всичко това обществено или в съда? "   Те споделиха: „ Не, опасяваме се “, напомни Волочкова.

През март Волочкова описа за издевателството, на който е била подложена от някогашния началник на балетната натрупа на Мариинския спектакъл Махар Вазиев. Според балерината той й е поставил условия " от персонален и финансов темперамент ".

" Бях на 18 години и отхвърлих.  Този човек се опита да трансформира живота ми в призрачен сън - призна Волочкова.  - След това отпътува за Милано и оглави балетната група там. Но когато се опитал да тормози балерините там, синдикатът не е позволил такова безвластие  го е изгонил от театъра.  Е, в този момент той пристигна да съсипе трупата на Болшой спектакъл. "

Анастасия Волочкова - балерина, танцьорка, взела участие и като актриса в няколко компания, е заслужила артистка на Руската федерация, стана известна не само като солистка в трупите на Мариинския спектакъл и Болшой, а и с екстравагантно държание и многочислени кавги.

Балерината сподели още, че за цялото време, през което е работила в театъра - малко над 5 години, не е получила „ нито една рубла “. Работодателите я уверявали, че заплащанията са отивали на обособена карта, а Анастасия в никакъв случай не я е проверявала, защото към този момент е живеела в разкош и без нея.

" Отново взех решение да се боря за истината. Или по-скоро да защитя достойнството и достолепието си пред беззаконието на Болшой спектакъл ", написа Волочкова в своя Instagram. " Те ми дължат пари и в този момент, когато научих какъв брой, към този момент е кардинален въпрос да бъдат задължени да ми върнат тези пари. За да надделее справедливостта ", съобщи Волочкова на конференция във връзка спора с фамозния съветски спектакъл. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР