Експресно социологическо допитване на „Алфа рисърч“ по поръчка на БНТ

...
Експресно социологическо допитване на „Алфа рисърч“ по поръчка на БНТ
Коментари Харесай

„Алфа рисърч“: Решението на Слави за изтегляне на министрите разцепи населението

Експресно социологическо допитване на „Алфа рисърч“ по поръчка на Българска национална телевизия демонстрира по какъв начин гласоподавателите правят оценка хода на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов да изтегли министрите си от обединението.

Проучването демонстрира, че 33% изцяло го утвърждават, 29 на 100 считат, че проблеми има, само че би трябвало да се търси компромис за продължение живота на кабинета.

Най-големият дял, 38% са напълно против непредвидения ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация.

Най-силна поддръжка има решението на Слави Трифонов измежду продължаващите да поддържат „Има подобен народ“ (ИТН) – 88% „ за“, против 12% „ против“. По към 40 на 100 от гласоподавателите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „Възраждане“ също са на мнение, че е належащо да се постави завършек на актуалното държавно управление.

Привържениците на останалите три ръководещи партии са отрицателни към развалянето на обединението, само че в друга степен – 47% от симпатизантите на „Демократична България“ (ДБ), 60% от тези на Българска социалистическа партия и 79% от сегашните поддръжници на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР