Експремиерът Бойко Борисов събра депутатите си на заседание и коментира

...
Експремиерът Бойко Борисов събра депутатите си на заседание и коментира
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов събра спешно депутатите от ГЕРБ: Трябва да бъдем решителни и да подкрепим всяко решение, което гарантира нашата отбранителна сигурност

Експремиерът Бойко Борисов събра депутатите си на съвещание и разяснява по горещи тематики. Днес има изключително съвещание, не знам какво ще мислят и гледат. Един министър председател е осведомен от службите преди този момент и не чака да му споделят какво би трябвало да прави или не. Искам да знаете какво е решила изпълнителната комисия на ГЕРБ по тази тематика и втората тематика е доставката на газ и всичко, което е решила нашата партия, уточни Борисов.

Нашите политически съперници се възползват да изопачават истината, отсече той.

Ние би трябвало да сме излючително решителни и да подкрепим всяко решение, което поддържа нашите отбранителни качества. Съгласно проектите на НАТО би трябвало да осъществим нашите договорености и да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем оптимално решителни. И тук не става въпрос за връзките ни с Русия, сподели Борисов.

Дни наред очаквам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам по какъв начин се споделя, да има дейна активност, а тя даже не отива на препоръки, а праща заместител. България ще е застрашена при възможен спор, съобщи Борисов.

Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейска комисия осведомена ли е какво ще загубим и има ли обезщетителни механизми, сподели той.

Учуден съм по какъв начин е допустима такава непросветеност. Че министърът на енергетиката е незапознат, това всички го виждат, акцентира Борисов.

Една от тактиките на Русия е да вблива клинове. Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, самолети, кораби, по проекта на НАТО, ние ще ги подкрепим Само мощната защита на всики като единще спрат експанзията, отсече той.

И сме уверени, че, в случай че се допусне спор, ще понесем тежки загуби. Ние поддържаме всичко, което е написано за България по проектите на НАТО. Това не е наша експанзия, това е защитителен проект, с цел да се обуздае възможна експанзия, съобщи експремиерът.

Гледам заран блоковете по тв и стигнах до извода, че би трябвало да опиша на вас, с цел да го чуят и другите. Тук на тази карта се виждат газовите тръби, уточни Борисов.

Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 милиарда куб. м газ пренос през България. Тя заставам най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия район. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е прелестно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едвам успяхме да договорим 15 милиарда, само че България остана на директната карта, за което получаваме стотици милиони от пренос. Тези национални предатели бяха гневни критици, че 100% благосъстоятелност на българската страна ще прибират директни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България, отсече експремиерът Бойко Борисов.

Освен за България, транспортираме газ и за Гърция, Австрия, Унгария, Босна и така нататък Кранчетата са в България и тръбата е цялостна цялата и транзитира. Когато приказваме за защита, Русия няма интерес да бомбардира този поток. Те пазят и са национална сигурност тези потоци. Освен това ние ремонтирахме истарите тръби и когато би трябвало да пратим и за Румъния, транзитираме през тях. Ние имаме една отлична газопреносна мрежа с американско съоръжение, отсече Борисов.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР