Експлозия рани четирима американски военнослужещи по време на военна операция,

...
Експлозия рани четирима американски военнослужещи по време на военна операция,
Коментари Харесай

Лидер на Ислямска държава е убит в Сирия


Експлозия рани четирима американски военнослужещи по време на военна интервенция, при която беше погубен почитан водач на групировката " Ислямска страна " (ИД) в Сирия, заяви Централното командване на американската войска (CENTCOM).

" Снощи, по време на партньорски хеликоптерен рейд на Съединени американски щати и Сирийските демократични сили в североизточна Сирия, вследствие на гърмеж на цел бяха ранени четирима американски военнослужещи и едно работно куче ", се споделя в изказване на CENTCOM, представено от Агенция Франс Прес.

Лидерът на ИД, разпознат като Хамза ал-Хомси, е погубен, а американските военнослужещи и кучето се лекуват в американско здравно заведение в Ирак, се добавя в изказването.

Вашингтон оглавява интернационалната коалиция, която се бори с ИД.

След като през 2019 година джихадистите изгубиха последните си части територия в интерес на локалните кюрдски сили, остатъците от ИД в Сирия се отдръпнаха най-вече в пустинни скривалища в източната част на страната.

Оттогава те употребяват тези скривалища за засади на водените от кюрдите сили и сирийските държавни войски. Същевременно те не престават да правят набези в Ирак.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР