Експертиза е установила самоличността на един от седемте починали и

...
Експертиза е установила самоличността на един от седемте починали и
Коментари Харесай

Излизат ужасни подробности за заровените край София трупове

Експертиза е открила самоличността на един от седемте умряли и нелегално заровени до село Клисура, разгласи пред кореспонденти представителят на районната прокуратура Десислава Петрова, написа Dir.bg.

" Гражданин е подал сигнала за откритите тленни остатъци, като неотложно са подхванати дейности от Министерство на вътрешните работи. Извършен е оглед, при който са били открити в началото в плитък гроб тленни остатъци на три лица, а под тях - тленни остатъци на още четири лица ", изясни Петрова.

Разследващите към този момент са разговаряли с роднините на открития умрял. Те били платили 1000 лв. за кремация. Месец по-късно получили и урната. " До момента е открито, че тези родственици на умрялото лице с открита идентичност, за което няма данни за насилствена гибел, са заплатили на обвинения 1000 лв. за кремирането на неговите остатъци, а след месец са получили и урна, съдържаща прахуляк. Тоест те не са имали информация, че в реалност не е било осъществено кремиране на тленните остани на техния татко ", уточни още Петрова.

Задържаният по случая с заровените хора мъж не признава виновността си, на следващия ден прокуратурата ще изиска непрекъснатия му арест. Той е с букви Г.Е. (според Dir.bg - Георги Енев), занимавал се е с погребални услуги. Осъждан е в предишното.

" Твърди, че е станала неточност. Всички версии ще бъдат проверявани, работи се интензивно. Продължават дейностите и за установяването на самоличността на останалите лица, чиито тленни остатъци са открити ", сподели още прокурорката.

Делото е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура, тъй като казусът е характерен. Възможно е да бъдат открити телата и на други нелегално заровени хора.

Установени са останките на три дами и четирима мъже. По неофициална информация телата са на възрастни хора, които са били настанени в приюти и след гибелта си е трябвало да бъдат кремирани.

Няма данни за насилствена гибел, уточни началникът на отдел следствия в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Стойно Цветков. По думите му към този момент има позвънявания и от други жители, които също са употребявали услугите на въпросната погребална организация.

Човекът, чиито тленни остатъци са били разпознати, е умрял през януари тази година.

Имаме информация, че са заровени повече хора, безапелационни числа не мога да кажа, изясни комисар Цветков, като добави, че регионът е отцепен и се работи.

В микробуса наоколо до незаконното гробище са открити три празни ковчега, конфискувани са и документи от офиса на погребалната организация, които сега се проучват, уточни още Цветков.

Телата на седем души са открити в покрайнините на София, покрай Банкя, по случая е арестуван мъж. Това оповестиха по-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи. По първични данни той правил погребенията вместо кремацията. Пред проверяващите мъжът признал, че заровил към 60 натрупа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР