Експертиза е установила неизправности по магистрала Струма. Експертизата днес ще

...
Експертиза е установила неизправности по магистрала Струма. Експертизата днес ще
Коментари Харесай

АПИ ще отговаря по дела за 2 млн. лв. след катастрофата на "Струма"

Експертиза е открила неизправности по автомагистрала " Струма ". Експертизата през днешния ден ще бъде импортирана в Районния съд в Перник в произвеждане по поръчителство на доказателствата.

Експертизата е поради злополуката от предишния ноември, при която починаха 46 туристи от Северна Македония, откакто рейсът им се възпламени след удар в мантинелата. Експертизата, която се подава в този момент, е поради делата за компенсации, заведени от част от околните на жертвите.

" Експертизата открива два типа пороци в сектора. Вещо лице направи оглед 3 км преди мястото на случая и откри нарушавания по инфраструктурата. Първо, АПИ е позволила да съществуват такива нарушавания още с построяването на сектора. Второ, АПИ е позволила да се компрометират избрани детайли от инфраструктурата, което е в директна връзка с случая ", разяснява пред Николай Димитров, който е адвокат на част от потърпевшите. Той даде образец с т. нар. " котешки очи "  по мантинелата в проучвания сектор, които или липсват, или са с шест пъти по-малка светлоотразителност. Липсват и знаци на мястото на случая.

" Не отхвърляме, има виновност и на водача, само че той не е имал ориентировка къде се намира на пътното компактно. Това е сектор палач, до момента в който някой не влезе в пандиза, тези неща няма да престанат ", добави юристът. Tой съобщи, че ще желаят солидарно наказание на АПИ и представителя на македонския осигурител за България. Исковите молби ще бъдат заведени в Софийския градски съд от наследници и потърпевши при злополуката. Димитров посочи, че става дума за 15 души, които ще упорстват за общо 2 млн. лева обезщетение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР