Експертите от Консултативния комитет на Центъра по контрол и профилактика

...
Експертите от Консултативния комитет на Центъра по контрол и профилактика
Коментари Харесай

Независим регулаторен орган в САЩ отложи решението си за ваксината на Джонсън и Джонсън

Експертите от Консултативния комитет на Центъра по надзор и профилактика на болесттите на Съединени американски щати не излязоха със мнение по отношение на имунизацията на " Джонсън и Джонсън ", която беше спряна от приложимост във всички щати във вторник, съобщи NBC. Разследването на редките известия за формиране на кръвни съсиреци след имунизация с препарата продължава.

Според специалистите, информацията за допустима връзка сред имунизацията и случаите на тромбоза е незадоволителна и по тази причина решението им за използването на имунизацията беше отсрочено най-малко със седмица. Дата на идващото им съвещание обаче не е избрана. Комитетът е самостоятелна група от специалисти отвън Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати.

" Трябва да разберем по-добре риска, за който знаем, че е доста невисок, само че не заем какъв брой тъкмо и по какъв начин най-добре да бъдат третирани тези случаи ", разяснява доктор Бет Бел, член на Консултативния комитет и професор в Университета в Сиатъл.

Ваксината на " Джонсън и Джонсън " е сложена на 6 милиона и 800 хиляди души в Съединени американски щати, като са регистрирани шест случая на тромбоза при дами на възраст от 18 до 48 години 6 до 13 дни след имунизацията. Една жена умря, четири от тях се лекуват в болница. Компанията " Джонсън и Джонсън " съобщи във вторник, че не е разкрила " ясна причинно-следствена връзка " сред случаите на съсиреци и слагането на имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР