Експертите на Joint Photographic Experts Group (JPEG) представиха новия графичен

...
Експертите на Joint Photographic Experts Group (JPEG) представиха новия графичен
Коментари Харесай

JPEG XS: новият формат за VR компресия, виртуална реалност, дронове и робомобили

Експертите на Joint Photographic Experts Group (JPEG) показаха новия графичен формат за компресия на изображения JPEG XS.
JPEG XS компресира изображенията с потреблението на по-малко сила. Използваните логаритми и цикли са усъвършенствани за по-ниска консумация от страна на процесора. Новият формат дава опция за изпращането на висококачествени изображения с ниска инертност посредством 5G или други широколентови връзки. JPEG XS е изключително подобаващ за допълнената действителност, галактическата визуализация, самостоятелните коли, професионалното редактиране на филми и други.

Създателите на JPEG XS са се фокусирали върху постигането на допустимо най-ниска инертност. Форматът е извънредно подобаващ за шлемовете за виртуална действителност, при които VR изображението би трябвало бързо да се трансформира, в сходство с придвижването на главата на потребителя.

В JPEG XS се реализира извънредно високо качество на компресираните изображение и видео, тъй като се употребява опростена и доста бърза компресия. Получените JPEG XS файлове са по-големи, само че това не е проблем за актуалните Wi-Fi и 5G широколентови мрежи. По принцип форматът е основан с цел да обезпечи оскъдна задръжка, а не за предпазване на файловете в смарт телефоните и други мобилни устройства с лимитирана памет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР