Експерти вече прогнозират кога ще дойде новата вълна на вируса.

...
Експерти вече прогнозират кога ще дойде новата вълна на вируса.
Коментари Харесай

Капанът на петата вълна. Истината от професор

Експерти към този момент предвиждат по кое време ще пристигна новата вълна на вируса. Здравният министър привиква в понеделник среща с специалисти и персонални лекари поради ниската степен на имунизация в страната.

Пета вълна в страната с Омикрон е неизбежна след празници, споделят учените. Затова би трябвало да се вземат навременни ограничения, счита проф. Пенка Петрова от Института по микробиология към Българска академия на науките, предава " България он еър ".

" Към февруари е неизбежна петата вълна, тъй като това е един доста вирулентен вид. Въпросът е да няма подобен напън върху здравната система, че тя да не може да поеме новите случаи ", уточни тя. 

Всички имунизирани с две дози, от която и да е ваксина, би трябвало да си слагат и трета бустерна поради Омикрон, предлага проф. Тодор Кантарджиев.

" Обаче е потвърдено, че една доза РНК-ова ваксина прави по този начин, че имунитетът на човек с 2 AstraZeneca става толкоз мощен, колкото е съвсем мощен против Делта разновидността.

Същото е и в случай че си имунизиран с две дози РНК ваксина. 1/3 бустерна доза прави по този начин, че защитните сили на трите ваксини са съвсем равни против Омикрон, както са равни на отбраната против Делта разновидността ", акцентира проф. Тодор Кантарджиев.

Ваксинираните с Janssen е целесъобразно да сложат и една доза РНК-ова ваксина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР