Експерти ще разговарят за възможностите за противодействие срещу разпространението на

...
Експерти ще разговарят за възможностите за противодействие срещу разпространението на
Коментари Харесай

Лъсват лъжи в информацията. Къде са независимите медии

Експерти ще беседват за опциите за противопоставяне против разпространяването на дезинформация на Балканите на диалог, който ще се състои през днешния ден в Европейския парламент в Брюксел. Домакин на събитието е евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП).

Ще бъдат обсъдени пътя на средствата, давани за реклама от интернационалните сдружения, които доближават до медии, разпространяващи дезинформация и изказвания в поддръжка на ползите на Русия и против Европейски Съюз. Ще бъдат направени заключения по какъв начин Европейски Съюз, гражданското общество и въпросните сдружения да пренасочат средствата в интерес на самостоятелните медии и демокрацията, се показва в поканата за събитието.
-->
На срещата ще бъде разисквано проучване, отдадено на България и на Сърбия, в което се отбелязва, че у нас по-голямата част средствата за реклама в медиите идват от задгранични сдружения. Очаква се да бъдат отправени рекомендации по какъв начин търсачките в интернет да обработват резултатите от търсене, когато данните се популяризират от уеб сайтове с всекидневно подвеждащо наличие, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР