Експерти от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) посъветваха

...
Експерти от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) посъветваха
Коментари Харесай

ОИСР препоръчва втори референдум за Brexit, за да бъде спасена британската икономика

Експерти от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) посъветваха Англия да организира втори референдум за Brexit, с цел да опази стопанската система си от съществени разтърсвания.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз счита, че задънената улица, в която се намират договарянията за Brexit, заплашва рисково английската стопанска система. Предлаганата опция е извънредно преосмисляне на решението и анулация на отдръпването на страната от Европейски Съюз.

" Ако Brexit бъде прекратен поради политическо решение (промяна на болшинството, нов референдум и др.) позитивният резултат върху икономическиа напредък ще бъде сензитивен "
, се споделя в отчет на организацията.

Предложението ще разгневи гласувалите за излизане от Съюза, само че ще поддържа тезата на специалистите, призоваващи за втори референдум откакто същинските обстоятелства за Brexit станат ясни, написа Independent.

От Организацията за икономическо сътрудничество и раз считат, че излизане на Англия без реализирано съглашение с Европейски Съюз ще коства на английската стопанска система до 40 милиарда паунда до 2019 година На процедура организацията позволява опцията за неуспех на договарянията и " корав " Brexit.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз обаче признава, че договарянията по Brexit са сложни за прогнозиране и биха могли " да се окажат по-благоприятни ", в сравнение с се позволява в отчета, с поощряване на търговията, вложенията и растежа.

Съществува и рискът Шотландия и Северна Ирландия да гласоподават " за " оставане в Европейски Съюз на едни втори референдум, което да има огромен резултат върху националните им стопански системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР