Експерти от Министерство на туризма провериха приблизително ¼ от охраняемите

...
Експерти от Министерство на туризма провериха приблизително ¼ от охраняемите
Коментари Харесай

Проверка показа: 7 от плажовете са напълно изрядни, 6 се подготвят за сезона

Експерти от Министерство на туризма ревизираха почти ¼ от охраняемите морски плажове (37 охраняеми и 1 неохраняем морски плажа) сред 1 и 4 юни 2021 година Установени са незначителни нарушавания. Към сегашния миг по морските плажове тече усилена подготовка за летния сезон. и чакат своите гости. 6 са към момента в развой на подготовка, като повода е неприятното време при започване на сезона и епидемиологичната конюнктура в страната. През последните дни на огромна част плажове тече развой по слагане на плажни такъми. Само на един плаж в Ахелой не е почнала подготовката за летния сезон, оповестиха от МТ.
По мотив на по-ранните изявления в медиите за разполагане на бетонови пети като основи за следващо монтиране на преместваеми обекти на морски плаж „ Смокините-север “, община Созопол, област Бургас, плажната линия в региона беше една от първите, проверявана от екипите на Министерство на туризма. На този морски плаж също тече подготовка по разполагане на плажни такъми. Планираните за слагане преместваеми обекти, за които към този момент са издадени позволения за слагане от община Созопол, на 2021 година Всички наложителни действия на морския плаж са изрядни, тдвърдят проверяващите.
 Добра оценка от Европа за чистотата на плажовете у нас Добра оценка от Европа за чистотата на плажовете у нас
60 % от водните зони, обозначени като годни за плуване в България, които се следят от Европейската организация за запазване на ок...
Проверките не престават и специалистите на МТ ще ревизират през целия летен сезон морските плажове.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР