Експерти от изследователската група Conflict Armament Research (CAR) са открили

...
Експерти от изследователската група Conflict Armament Research (CAR) са открили
Коментари Харесай

Русия прави и пуска собствена версия на иранските шахеди

Експерти от изследователската група Conflict Armament Research (CAR) са разкрили доказателства, че Русия е почнала да употребява лична версия на иранските дронове-камикадзе " Шахед ".

В отчет CAR, обобщен от съветската редакция на BBC, се разказват в детайли резултатите от разбора на два дрона, която съветската войска е употребила против територии в Южна Украйна . Двата дрона са изглеждали както наподобяват иранските " Шахед " -136 , само че в тях открити детайли, които по-рано Русия е употребила за своите разследващите дронове.

Както предходните, по този начин и новите съветски версии на безпилотните летателни апарати носят названието " Геран " , само че се разграничават по състава на компонентните и електронните модули.

CAR прави извода, че изследваните два дрона са били създадени не в Иран, а в Руската федерация . Има забележителна разлика в структурата на корпуса на летателните апарати, както и в електронните модули, в това число и в тези, които се употребяват за навигация на дрона , се показва в отчета.

CAR смята, че Руската федерация е почнала произвеждане на лична версия на иранския дрон " Шахед " -136.

Експертите акцентират, че такива дронове съвсем изцяло са съединени от съставни елементи, които са създадени отвън рамките на Руската федерация - тъкмо както на процедура стои въпроса и с иранските шахеди. Специалистите от организацията са разпознали към 100 съставния елемент допълнително от 30 модула. Те са под комерсиалните марки на 22 разнообразни компании от седем страни , включително и от Русия.
 Путин упорства за увеличение на производството на дронове
Путин упорства за увеличение на производството на дронове

Използването им се е оказало дейно

Повечето от съставените елементи са създадени от компании, чийто централи се намират в Китай, Швейцария и Съединени американски щати , се показва в отчета. Експертите са разпознали освен това 12 съставния елемент, създадени след началото на пълномащабното навлизане на съветската войска в Украйна.

Русия стартира да употребява всеобщо иранските дронове през есента на предходната година . Първоначално управляващите в Иран отричаха да доставят каквито и да е свои ударни безпилотници на Руската федерация. По-късно публични лица обявиха, че партида такива дронове е била предадена на Москва преди войната.
 Лондон: Русия нападна украинските пристанища с ирански дронове
Лондон: Русия нападна украинските пристанища с ирански дронове

Атаки целят сприране на интернационалната търговията през пристанищата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР