Експерти от дирекции „Контрол по строителството“ на Столична община и

...
Експерти от дирекции „Контрол по строителството“ на Столична община и
Коментари Харесай

Столична община глобява 200 000 лв. собственика на опожарената сграда паметник на културата

Експерти от дирекции „ Контрол по строителството “ на Столична община и регион „ Възраждане “ ще извършат оглед на нанесените вреди от пожара в постройката на някогашния спектакъл „ Ренесанс “ на бул. „ Христо Ботев “ №61 по предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Емблематичната постройка в центъра на София пламна рано тази заран.

В началото на тази година на притежателя на постройката, „ К.Г. – Красимир Георгиев “ ЕООД, е връчен протокол с наставления от Министерство на културата и общинското направление „ Архитектура и градоустройство “ за обезопасяване на фасадите, спешен ремонт на покрива, с който да предотврати нахлуване на вода, както и затваряне на прозорци и отвори за попречване на безконтролен достъп на хора в постройката.

След безучастие от страна на притежателя по дадените наставления е формиран констативен протокол от регион „ Възраждане “.

На база установеното несъблюдение на предписанията за запазване на постройка, което е довело до увреждане на архитектурно-строителния монумент на културата, локалната администрация сформира акт на съображение член 20 от Закона за устройство за застрояване на Столична община (ЗУЗСО). На притежателя на постройката ще бъде натрапен оптималният размер на глоба, планувана в Закона за София за увреждане на монументи на културата, от 200 хиляди лева
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР