Експерти на Bitdefender откриха 17 приложения в Google Play Store,

...
Експерти на Bitdefender откриха 17 приложения в Google Play Store,
Коментари Харесай

Пазете смартфона си от тези 17 приложения!

Експерти на Bitdefender откриха 17 приложения в Гугъл Play Store, които пречат на естествената работа на смарт телефоните. Въпреки обстоятелството, че всъщност те не са злонамерени, защото не проникват в системата на потребителя и не крадат персоналните му данни, потреблението им е извънредно нежелателно. След два дни от момента на инсталирането тези стратегии скриват наличието си на устройството и по-късно демонстрират рекламни банери.

В същото време има толкоз доста банери, че това освен пречи на потреблението на приложението, само че и се отразява отрицателно на батерията на телефона.

Тези 17 се задържали в Гугъл Play за много дълго време, защото публично не нарушават разпоредбите на услугата - функционалността на тези приложения подхожда на тяхното изложение. В допълнение, банери се появяват на инцидентен принцип, което усложнява процеса на идентифициране на злонамерени дейности.

Сред стратегиите, докладвани от Bitdefender, има такива с тапети за работния плот, мобилни игри, скенер за QR код, файлов управител и други Известно е, че администрацията на Гугъл е била известена за заплахата, която съставляват тези приложения, и те към този момент са отстранени от магазина.

Иронично е, че измежду приложенията, които забавят работата на смарт телефона, има спортни симулатори, които дават обещание на играчите прилив на адреналин от високите скорости.

Пълният лист с приложения наподобява по този начин:

 1. Car Racing 2019

 2. 4K Wallpaper (Background 4K Full HD)

 3. Backgrounds 4K HD

 4. QR Code Reader & Barcode Scanner Pro

 5. File Manager Pro — Manager SD Card/Explorer

 6. VMOWO City: Speed Racing 3D

 7. Barcode Scanner

 8. Screen Stream Mirroring

 9. QR Code — Scan & Read a Barcode

10. Period Tracker — Cycle Ovulation Women`s

11. QR & Barcode Scan Reader

12. Wallpapers 4K, Backgrounds HD

13. Transfer Data Smart

14. Explorer File Manager

15. Today Weather Radar

16. Mobnet.io: Big Fish Frenzy

17. Clock LED

Ако и едно приложение от този лист е конфигурирано на вашия смарт телефон, тогава специалистите предлагат неотложно да се отървете от него.

По-рано порталът Business Insider, базирайки се на ръководещия шеф на немската компания BatterieIngenieure, Доминик Шулте, заяви, че постоянно потребителите на смарт телефони сами понижават живота на батерията. Както се оказа, постоянно срещаният табиет да зареждате телефона през нощта, се отразява отрицателно на живота на батерията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР