Експертен коалиционен съвет се събира в Министерството на финансите, за

...
Експертен коалиционен съвет се събира в Министерството на финансите, за
Коментари Харесай

Извънреден експертен коалиционен съвет в Министерството на финансите

Експертен съдружен съвет се събира в Министерството на финансите, с цел да разиска вероятни антикризисни ограничения по отношение на равнищата на инфлацията в страната. Очаква се специалистите от обединението да обсъдят и проекта за въвеждане на еврото у нас.

Една от инфлационните ограничения, които се разисква през последните дни, е отстъпка от 25 стотинки или повече на литър бензин и дизел.

„ От „ ИТН “ ще предложим понижение на ставката за хляба, плодовете и зеленчуците. Предлагаме необлагаем най-малко, само че въпреки всичко това би трябвало да го обсъдим с съдружните сътрудници “, съобщи Кирил Симеонов.

За пенсионерите сигурно ще има добавка от 60 лева, която ще бъде преформулирана като “антиинфлационна добавка”. Обсъждахме и 50 лв. на дете. Но нищо не е финално към момента. Желанието ни е да свършим работа”, сподели Кирил Симеонов.

„ Още след предходната среща имахме обединяване по съвсем всички ограничения, които обсъждахме “, уточни и Ивайло Мирчев.

Цената на природния газ до края на годината ще бъде по-ниска, в сравнение с беше от януари до април, сподели Мирчев и добави, че “това е обикновено, откакто внезапно се стопира газа с по-малко от 24 часа предупреждение, само че по-късно цената ще падне”.

Според депутата разискването на ограниченията може да завърши още довечера, а те бъдат оповестени при започване на идната седмица.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР