Експерт в Министерството на отбраната ще подаде оставка, след като

...
Експерт в Министерството на отбраната ще подаде оставка, след като
Коментари Харесай

Оставки в МО заради неизпратени покани към Народното събрание за Богоявленския водосвет

Експерт в Министерството на защитата ще подаде оставка, откакто стана ясно, че депутати не са получили предложения за Богоявленския водосвет, заяви пресцентърът на министерството. По-рано ръководителят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че ще попита министъра на защитата Тодор Тагарев, чието ведомство провежда вчерашния водосвет с бойните флагове, каква е повода за този казус.

Реакция на тематиката за поканите за депутатите на Богоявленския водосвет пристигна и от Движение за права и свободи. В своя позиция ръководителят на парламентарната група на партията Делян Пеевски упорства Тагарев да се яви пред Народното събрание и " да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста ".

Ето цялата позиция на Министерството на защитата:

„ Във връзка с изявлението на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков по отношение на поканените публични лица на Водосвета на бойните флагове, флаговете и знамената-светини на Българската войска на 6-и януари 2024 година, Министерството на защитата осведоми, че организацията на Водосвета, който се организира обичайно на Богоявление, е според държавния протокол и не е променяна от над 20 години "

В изказването се споделя, че поканите се изпращат въз основата на общоприет лист, съгласно протоколните условия, който се актуализира от време на време. " Министърът на защитата разпореди незабавна инспекция, която сподели, че процедурата е спазена и са били поканени ръководителят и зам.-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по защита ", писат още от пресцентъра на МО.

„ Установен е пропуск във връзка с ръководителите на парламентарни групи. Експертът, на който е предоставена тази задача, простъпка е употребил неактуализиран лист, за което алармира самичък на управлението и пожела да подаде оставка от заеманата позиция ", се споделя още в известието.

МО добави, че „ вратите на Министерството са постоянно отворени за градивен разговор с народните представители в полза на сигурността и защитата на страната. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР