Експанзията на общата бизнес активност в САЩ бележи отстъпление през

...
Експанзията на общата бизнес активност в САЩ бележи отстъпление през
Коментари Харесай

Забавяне на бизнес активността в САЩ през ноември към 4-месечно дъно



Експанзията на общата бизнес интензивност в Съединени американски щати бележи оттегляне през ноември към 4-месечно дъно вследствие на известно закъснение както в промишлената, по този начин и в областта на услугите, демонстрират предварителни данни на организация IHS Markit.

Индексът PMI, измерващ интензивността на промишлените предприятия, се намали до двумесечно дъно от 53,8 пункта по отношение на 54,6 пункта през октомври, до момента в който аналогичният показател в областта на услугите се намали през ноември до 54,7 пункта от 55,3 пункта месец по-рано, достигайки най-ниско равнище от четири месеца насам.

Това докара закономерно до утежняване и на общата бизнес интензивност през ноември до 4-месечно дъно от 54,6 пункта по отношение на равнище от 55,2 пункта през октомври. От организация Markit обаче означиха, че ноемврийските данни сочат за още едно солидно увеличение на частното произвеждане в Съединени американски щати, подкрепено от устойчива агресия както на интензивността в индустрията, по този начин в областта на услугите, макар че темпото на напредък се оказва най-слабото от юли насам.

Главният икономист на организацията, Крис Уилямсън пък уточни, че актуалните равнища на PMI показателите дава отговор до огромен степен на годишен напредък на американската стопанска система от малко над 2 на 100.

Междувременно еврото продължава своята наказателна акция, поскъпвайки над неговия значим някогашен връх от 12-ти октомври към 1,1878 и пробивайки над 1,1900 равнището за пръв път от 25-и септември насам. Подкрепа за солидното повишаване на единната европейска валута продължава да оказва рекордното равнище на немското бизнес доверието през ноември, съгласно последното изследване на института Ifo, както и възходящите очаквания за съставяне на съдружно държавно управление и за отбягване на предварителни избори в Германия.

Тънката и неликвидна търговия предвид на дългия уикенд в Съединени американски щати за Деня на благодарността наподобява също способства за днешното повишаване на еврото с 0,65% към двумесечен връх от 1,1929 $. Трайна стабилизация над някогашните върхове на еврото към 1,1878/60 равнищата може да задълбочи неговото прогресивен придвижване назад към 1,2032/00 региона (бивши върхове от 20-ти и 22-ри септември; психическа преграда в 1,2000 нивото) и даже към неговия двугодишен връх от 8-и септември към 1,2092 $ (най-високо равнище от началото на 2015-а година).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР