Екоактивисти, настояващи за борба срещу климатичните промени, продължиха да блокират

...
Екоактивисти, настояващи за борба срещу климатичните промени, продължиха да блокират
Коментари Харесай

Екоактивисти продължават блокадите си по улиците на Берлин

Екоактивисти, настояващи за битка против климатичните промени, продължиха да блокират улици в немската столица, макар неотдавнашните разногласия и рецензии по отношение на методите им, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според представител на полицията групи от деятели са блокирали четири кръстовища в разнообразни елементи на Берлин, като някои от тях са се залепили за пътя, предизвиквайки продължителни тапи. В столичния квартал " Фридрихсхайн " е имало физически конфликти сред водачи и стачкуващи, прецизираха управляващите.

Движението " Последно потомство " съобщи, че някои от членовете му са били облечени в затворнически облекла на черно-бели райета в символ на митинг против задържането на стачкуващи в Мюнхен.

Протестиращите приканват немското държавно управление да предприеме ограничения по отношение на климатичните промени. През последните няколко седмици организацията съвсем всекидневно блокира разнообразни пътища в страната.

Движението обаче бе подложено на остри рецензии, откакто на 31 октомври автомобил на берлинската пожарна попадна в запушване поради тяхна пътна обсада. Специализираното транспортно средство било изпратено, с цел да помогне за спасяването на велосипедист, който бил в тежко положение. Жената умряла няколко дни по-късно.

Някои от политиците приканиха за по-строги ограничения против протестиращите, а деятелите бяха посрещнати враждебно в обществените мрежи.

Въпреки рецензиите против тях, от придвижването " Последно потомство " са решени да продължат демонстрациите.

" Ще протестираме във всички региони, които ще бъдат наранени от климатичната злополука ", съобщи през вчерашния ден активистка на придвижването. " Поканихме държавното управление на диалог - в този момент зависи дали ще продължим да излизаме на улицата или не ", добави тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР