Екипите на столичната полиция са заснели 9211 превишения на скоростта

...
Екипите на столичната полиция са заснели 9211 превишения на скоростта
Коментари Харесай

Пътните полицаи хванаха 37 пияни и дрогирани шофьори само за седмица в София

Екипите на столичната полиция са снимали 9211 превишения на скоростта в София, от 12 август до 18 август, заяви на брифинг заместник-началникът на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Радослав Начев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че от 12 август, със заповед на министъра на вътрешните работи, линейният надзор за нарушение на разпоредбите за придвижване е изведен като предпочитан. Той се реализира посредством включване на полицейските коли в трафика, а засечените от тях съществени извършители ще се извеждат от придвижването, с цел да им бъде наложена административна глоба на място.

 Снимка: БТА

Най-чести нарушавания, открити при линейния надзор, са потребление на мобилен телефон, лишаване на преимущество, прекосяване на алено и неизползване на предпазен колан.

За една седмица са направени 1191 инспекции, като на 25 водачи са им формирани актове за шофиране след приложимост на алкохол, а на 12 други - за шофиране под въздействието на опиати. Отнетите шофьорски книжки са 78, а свалените регистрационни номера - 52.

Начев уточни, че след тежката злополука на столичния бул. " Черни връх " от 5 юли, се реализира 24-часов надзор на скоростта по булеварда. В момента на него работи стационарна камера, като се чака слагането на още една. За интервала от петък до през днешния ден е засечен лидер, който е карал със 134 км/ч при ограничаване 50 км/ч.

 Снимка: БТА

От полицията оповестиха и за други два случая, на бул. " Цариградско шосе " и " Ботевградско шосе ", където коли са засечени да се движат със скорост от 164 км/ч. Водачите се търсят, те ще получат наказване да не ръководят МПС за три месеца и санкция към 1000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР