Екипи от здравното министерство и МОН се срещнаха с учители,

...
Екипи от здравното министерство и МОН се срещнаха с учители,
Коментари Харесай

Без ваксина ноември ще ни се види приказка

Екипи от здравното министерство и МОН се срещнаха с учители, отказали имунизиране, в ямболското село Бояджик, оповестява bTV.

В постройката на учебното заведение в Бояджик се събраха педагози от няколко села, които са отвън листата на имунизиране.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев им дадe повече информация относно безопасността на имунизациите и метода им на деяние.

Той изясни, че концепцията на срещата е не да изнесе здравна лекция, а да организира човешки диалог с всеки един от тях.

 Науката е потвърдила, че в случай че 70-75% от популацията е ваксинирано, към този момент зараза не може да стане, уточни той и добави, че ще има обособени случаи, само че не и всеобщо разболяване.

Доц. Кунчев даде образец с Англия, където лечебните заведения са цялостни със инфектирани. Ако това се върне в България, а заплахата е огромна, това, което преживяхме ноември, ще ни се стори приказка, предизвести той.

" Няма здравна система в света, която да е достигнала такова равнище, че някой външен човек да се грижи по-добре за вашето здраве, в сравнение с самите вие. Мислете вие за вашето здраве ", прикани той педагозите и настоя да не имат вяра на лъжливи изказвания.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР