Екипи на снегопочистващите фирми обработват с луга и пясък улиците

...
Екипи на снегопочистващите фирми обработват с луга и пясък улиците
Коментари Харесай

17 машини обработват пътищата във Варна

Екипи на снегопочистващите компании обработват с луга и пясък улиците във Варна. Общо 17 машини са на терен, излиза наяве от отчет на районните кметове.

Днес сутринта са били обработени невралгичните места – Аспаруховият мост, обръщачът на “Владислав Варненчик ”, пътят за кв. “Виница ”, както и главните пътни артерии. По данни на дежурните екипи, по пътя за Каменар се пътува с понижена видимост поради мощния вятър и снега. Екипите остават в подготвеност за реакция.

В регион Аспарухово две машини са обработили пътища за с. Звездица, Боровец и Ракитника.

В регион Приморски три машини обработват пътя за Виница, както и направленията Горна - Долна Трака и Виница - Св.Св. Константин и Елена.

В регион Владиславово четири машини обработили съществени пътни артерии.

В регион Младост осем машини обработват главните пътни артерии. Пътят до Каменар се поддържа и е пристъпен. Пътя за с. Въглен е с доста ниска видимост и навявания. Ако не престават вятър и сняг, пътят евентуално ще се затвори, с цел да не влизат коли и да се стига до сериозни обстановки с бедстващи хора.

Общината е по отношение на екипите по поддръжка. Отводнено е пред ресторант „ Камелия “, пред магазин „ Технополис “, ул. „ Беласица “, кръстовището на бул. „ Сливница “ с бул. „ Васил Левски “. В момента се отводнява пред зеленчуковата борса. За отводняването са мобилизирани три машини на една от компаниите за поддръжка.

Антикризисният щаб заседава през днешния ден от 13 часа в общината. На съвещанието се рапортува оперативната конюнктура в града по отношение на бурята и снежните навявания и ще се вземе решение за образователните занятия във Варна за на следващия ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР