Екипи на полицията и експерти издирваха със специален геодезически уред

...
Екипи на полицията и експерти издирваха със специален геодезически уред
Коментари Харесай

Търсят Янек със специален уред

Екипи на полицията и специалисти издирваха със специфичен геодезически апарат дали е заровен някъде в региона на с. Крайници изчезналият Янек, разкрива в. " Телеграф ". Акцията стартира през вчерашния ден рано сутринта, само че до края на деня нямаше резултат.

От прокуратурата пък оповестиха публично, че е продължен срокът на следствието за мистериозно изпарилия се Янек Миланов от Дупница.

Уредът, който използваха геодезистите, мери най-общо казано плътността на почвата. Ако има заровено тяло, ще регистрира, обясниха участници в акцията.

Екипите започнаха да преглеждат и всички кладенци в региона, да не би мъжът да е погубен и хвърлен в някой от тях. Алпинисти ревизираха и урвите в региона на Крайници, само че също удариха на камък. Това е следващата масирана интервенция по търсене на някакви следи от изчезналия Янек.

„ Действията по следствието на осъщественото закононарушение не престават. С разпореждане на наблюдаващия прокурор срокът на следствието е продължен “, допълниха от апелативна прокуратура - София.

Мистерия

43-годишният Янек се изпари преди близо два месеца. Брат му Марио непосредствено съобщи, че подозира дупничанина Васил Капланов – Каплата, защото го тормозел в последните дни преди да изчезне. Съседи и другари на Янек даже обявиха, че Каплата е палил колата му, с цел да го сплаши, защото имал връзка с някогашната му жена. Дамата беше викана няколко пъти на разпит.

Капланов беше арестуван два пъти по разнообразни остарели следствия. От месец той е в ареста с непрекъсната мярка „ задържане под стража “, само че по друго обвиняване – за отправена закана за ликвидиране към съпричастен със случая „ Янек “ дупничанин. Тази закана е отправена, до момента в който Капланов беше под домакински арест по друго обвиняване – за държане на муниции. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР