Екипи на Министерство на отбраната ще започнат да монтират понтонен

...
Екипи на Министерство на отбраната ще започнат да монтират понтонен
Коментари Харесай

Нанков: До петък трябва да бъдат остойностени щетите в Тетевенско

Екипи на Министерство на защитата ще стартират да инсталират понтонен мост в с. Глогово

До петък кметът на Община Тетевен, регионалният шеф на Ловеч и всички институции, които ръководят инфраструктурата, трябва да остойностят вредите след интензивните превалявания в областта и да внесат заявки за разпределяне на финансов запас.

В понеделник ще има изключително съвещание на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне по проблема Мизия, на което те ще бъдат прегледани. Това заяви при визитата си в засегнатото от изобилните дъждове с. Глогово районният министър Николай Нанков.

„ Втори ден подкрепям непрекъснат контакт с кмета Мадлена Бояджиева и регионалния шеф Георги Терзийски. Лично се срещам с вредите и с дейностите. Има съответна реакция и от локалната, и от регионалната администрация, от регионалното пътно ръководство, пътноподдържащи компании и компанията, която строи Автомагистрала „ Хемус “ в сектора от Ябланица до Тетевен ”, сподели министърът, предава Нова тв.

Той уточни, че от през вчерашния ден на обяд багери на изграждащата магистралната права компания спомагат за почистване на вредите.

„ Хубаво е, че нямаме бедстващи хора ”, сподели Нанков и изрече съболезнования на околните на починалия мъж.

Той заяви, че по информация на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “  в селата Глогово и Градежница са отводнени над 20 къщи . Има доста тежки вреди по инфраструктурата, свързани главно с брегоукрепването по реката.

„ Колегите от Министерството на защитата и персонално вицепремиерът Красимир Каракачанов се зае с обезпечаването на понтонен мост в с. Глогово, защото сега над 300 души са блокирани и без достъп. Съществуващият е единствено пешеходен и извънредно рисков. С кмета и регионалния шеф посетихме прекъснатото оборудване по поречието на реката. Утре сътрудниците от Министерството на защитата стартират монтирането на краткотрайния понтонен мост, до момента в който се построи новият, с цел да се обезпечи пешеходен и авто достъп за тези хора ”, сподели още министър Нанков.

Бедственото състояние ще бъде в действие, до момента в който се подсигурява напълно сигурността на хората . Министърът прикани за по-малко политиканстване и политизиране на събитията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР