Екипи на Градини и паркове“ ще оформят тази неделя короните

...
Екипи на Градини и паркове“ ще оформят тази неделя короните
Коментари Харесай

В Пловдив оформят короните на чинарите по бул. „Руски“

Екипи на „ Градини и паркове “ ще оформят тази неделя короните на дърветата по бул. „ Руски “ в западната част на правата от ул. „ Гладстон “ до кръговото кръстовище при Централна гара.

Това става след цялостно фитосанитарно проучване на дърветата от експертна комисия.

„ С оформяне на короните ще олекотим дърветата, тъй че да се понижи вероятността от произшествия, които да застрашат сигурността на хора, коли и инфраструктура. Ще отстраним доста сухи клони, които има риск да паднат и нанесат вреди “, разяснява шефът на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев.

Той посочи, че всички намеси по „ Руски “ се вършат с извънредно внимание, защото булевардът е монумент на градинско–парковото изкуство. Оформен през 1929 година като една от главните пътни артерии на Пловдив, напролет на 1931 година там са засадени 600 чинара.

Според специалисти с дълготраен опит в общинското дружество част от 90-годишните чинари не са в положително положение. Сред аргументите за това са както интензивният авто трафик, по този начин и последният огромен пътен ремонт на булеварда, който е нанесъл вреди върху кореновата система на дърветата.

„ Над 100-годишните чинари по ул. „ Иван Вазов “ са в доста по-добро положение спрямо тези по „ Руски “, защото по емблематичната пловдивска улица до момента не е имало съществени интервенции “, сподели Козарев.

Той добави, че работата по „ Руски “ ще стартира рано сутринта в неделния ден и се планува да завърши в ранните следобедни часове, защото по това време трафикът не е толкоз натоварен като в делниците.

От Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ приготвят краткотрайна организация на придвижването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР