Екипът на НАСА, който следи преминаването на кометата 2I/Borisov през

...
Екипът на НАСА, който следи преминаването на кометата 2I/Borisov през
Коментари Харесай

Гост от друга галактика: НАСА пусна снимки на кометата 2I/Borisov

Екипът на НАСА, който следи прекосяването на кометата 2I/Borisov през нашата вселена, разгласява нови фотоси на небесното тяло. Това е вторият обект, за който знаем сигурно, че идва от друга вселена, а не от Млечния път.

На фотосите виждаме светеща синя точка с опашка на фона на спираловидна вселена. Кадрите са направени от телескопа „ Хъбъл “ малко преди 2I/Borisov да се върне назад в междузвездното пространство и да напусне нашия „ галактически квартал “.
НАСА разгласи първите данни от сондата „ Паркър “, която се „ докосна “ до Слънцето Разбирането на Слънцето и неговата интензивност може да помогне на учените да плануват мощни слънчеви стихии
2I/Borisov беше видяна за първи път през август от астроном дилетант в региона на Крим. Тъй като кометите се кръщават на техните откриватели, тази носи името „ Борисов “. Небесният обект провокира голям интерес и неспокойствие в научния свят.

Учени от НАСА бързо откриха, че това е едвам вторият обект от друга вселена, който ни посещава.

Снимка: NASA

Първите фотоси на кометата са направени през октомври, а тези – през ноември и декември, като дават доста по-голяма опция за проучване на учените.
Официално: Земята е била “посетена ” от обект от друга слънчева система Кометата 2I/Borisov е вторият обект, за който сигурно знаем, че идва от друго място в Космоса
На фотосите 2I/Borisov се намира на 326 млн. км от Земята – разстояние, което в галактическите мащаби е незначително. Благодарение на фотосите от „ Хъбъл “ учените са съумели да открият размера на ядрото на кометата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР