Екипът на лечебното заведение надвишава 160 души, като повече от

...
Екипът на лечебното заведение надвишава 160 души, като повече от
Коментари Харесай

С нови методи в лечението и високи отличия на лекарите МЕДИКА КОР посрещна своята 16-та година

Екипът на лечебното заведение надвишава 160 души, като повече от половината от тях са на възраст под 40 години. Съчетавайки опита на към този момент изявените и амбициозността на младите медици, експертите надграждат непрекъснато качеството на лекуване, като вкарват новаторски способи и технологии. За 16-те години в кардиологичната болница здравна помощ са получили над 50 800 пациенти, от които над 8300 с изострен миокарден инфаркт. За трета поредна година болничното заведение е преди всичко в страната по брой минали пациенти, получили интервенционално лекуване.

През 2023 година диагностиката на сърдечно-съдовите болести в кардиологичната болница стана по-щадяща с въвеждането на виртуалната коронарография с ултрабърз скенер и посредством проучване на сърцето с ядрено-магнитен резонанс. От началото на годината през високоспециализираното проучване със скенер са минали над 800 пациенти, а ЯМР на сърце е бил осъществен на над 70 пациенти.

През последната година и електрофизиологичната лаборатория на болничното заведение надгради технологиите, с които разполага и към този момент лекува предсърдното мъждене с криоаблация. През 2023 година и ендоваскуларното лекуване на пациентите с периферни тромбози, мозъчен инсулт и емболия на белите дробове беше усъвършенствано с съвременна система за вакуумна тромбекстракция.

Успешно продължава и работата на центъра по Кардиостимулация на болничното заведение, като в него се слагат всички типове пейсмейкъри - антибрадикардни, с ресинхронизираща функционалност и кардиовертер дефибрилатори, в това число и надграждане на имплантируеми устройства и слагане на имплантируемо устройство за непрестанен ЕКГ запис.

И през 2023 година „ МЕДИКА КОР “ поддържа системата за ранна диагностика на инфаркт, с цел да могат пациентите да получат качествена кардиологична помощ в границите на т.нар „ Златен час “.

Медиците работят и в посока предварителна защита на болесттите, като ежемесечно организират скринингови акции, а през летните месеци с мобилни пунктове посетиха и областите Разград, Търговище, Силистра и Шумен.

През миналата година лекарите на „ МЕДИКА КОР “ получиха и редица национални оценки. Проф. доктор Добрин Василев завоюва доверието на пациентите в самодейността „ Лекарите, на които имаме вяра “, а младата вяра в медицината - доктор Ния Милева бе удостоена с приз в категорията „ Ти си нашето бъдеще “ в годишните награди на БЛС „ Лекар на годината “.

През 2023 година лечебното заведение още веднъж съчета развиването на науката с последните достижения в региона на кардиологията, като провежда следващото издание на здравната конференция „ Русенски интервенционални дни “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР