Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с

...
Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с
Коментари Харесай

Победа за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев в рали Твърдица 2021

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo завоюва рали Твърдица 2021, трети кръг от националния шампионат по рали.

Тандемът натрупа преднина от 2,13 мин пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 3,08 мин остана Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

В първия стадий за съботния ден Чумерна 1 Ангелов и Гаджев стопиха преднината на водачите във краткотрайното класиране в първия ден Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9) с 8,6 сек до 13,9 сек.

В идващия стадий Предела 1 с дължина 18,57 км екипажът на Мегапорт Рейсинг взе 21,8 сек на водачите и поведе със 7,9 сек. На второто минаване на Чумерна Сурилов и Здравков се забавиха на контролата на старта поради проблем в спирачките и изостанаха в класирането.

"Доволен съм от успеха тук, тъй като не сме правили специфична подготовка за рали Твърдица. Неприятно ни изненада спуканата гума през вчерашния ден, поради която карахме половин права. След това трябваше да наваксваме и се озовахме в ролята на догонващи. На последния стадий през вчерашния ден поради многото аудитория пързаляхме повече, макар че съм последовател на по-чистото каране. Но не съумях да се стърпя и пързалях повече. В първия стадий през днешния ден Чумерна 1 карахме с доста мощно движение и чакахме по-малка преднина, само че по-късно знаех, че на спускането на Предела 1 ще сме по-бързи ", разяснява Ангелов след триумфа.

"В началото на правата влязох по-вътре в муден завой и ударихме камък или нещо друго. Известно време чаках да имаме спукана гума и бяхме по-внимателни. В идващите два стадия карахме за наслаждение и за публиката без напрежение “, разяснява Ангелов след финала.

Следващото съревнование от шампионата е рали Сърбия на 25 и 26 септември, а сезонът приключва в Шумен с рали Стари столици на 9 и 10 октомври.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР