Екип студенти от политехническия университет в Айндховен създадоха прототип на

...
Екип студенти от политехническия университет в Айндховен създадоха прототип на
Коментари Харесай

Холандци създадоха биоразградима кола от цвекло и лен

Екип студенти от политехническия университет в Айндховен сътвориха първообраз на лек автомобил, построен от материали, които са биоразградими.

" Лина ", както са кръстили творението си, може да транспортира четирима души и да доближава 55 км в час. Това ли е идващият стадий в еволюцията на екоавтомобилите, пита " Ройтерс ".

За колата бе обявено през януари, а тя бе показана за пръв път в края на май. Според основателите забележителна част от корпуса е направена от еластичен материал, извлечен от захарно цвекло и лен. " Само губите и окачването не са от биоматериали ", изяснява Яник ван Рил, един от екипа TU/Ecomotive.

Студентите описват, че структурата е със същото съответствие сред издръжливост и тегло, каквото има при фибростъклото, а колата тежи единствено 310 кг.

 Холандци сътвориха биоразградима кола от цвекло и лен
© tuecomotive.nl

Нуд ван де Гевел, който управлява екипа, споделя, че " Лина " още не е предходна сполучливо краш тестванията, " тъй като материалът се троши, а не се огъва като метала ".

Автокомпаниите търсят различни концепции за понижаване и на силата, употребена за производството на една кола. " Ван де Гевел показва, че " силата, спестена при карането на нашата кола, в този момент се изразходва на индустриалната фаза ".

От TU/Ecomotive възнамеряват тест драйв на " Лина " за по-късно тази година, когато се надяват да получат единодушието на холандския регулатор.



Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР