Екип от прокурори и следователи влязоха в Централното управление на

...
Екип от прокурори и следователи влязоха в Централното управление на
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверки в БДЖ

Екип от прокурори и следователи влязоха в Централното ръководство на БДЖ в София, предават Българска национална телевизия и Нова телевизия. Проверката би трябвало да откри осъществявани ли са злоупотреби от управителни длъжностни лица, а дейностите са след сигнал, подаден от служебния министър на превоза Христо Алексиев. Става въпрос за фиктивни поправки на локомотиви и вагони на железниците. 

Припомняме, че преди седмица шефът на " БДЖ -Пътнически транспорти " Любен Нанов беше освободен от служба. Решението беше взето на изключително съвещание на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ "  ЕАД, свикано по разпореждане на министъра на превоза и известията Николай Събев. 

Мотивите са свързани с неприятното мениджърско ръководство, касаещо ръководенето на експлоатационната активност на сдружението. Установено е, че нарушенията в осъществяването на ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните способстват за утежняване на предоставяната услуга, което не е в отбрана на публичния интерес. 

На длъжността шеф на " БДЖ-Пътнически транспорти "  ЕООД, за период до осъществяване на конкурс за избор на нов шеф, краткотрайно беше назначен Константин Азов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР