Екип от лекари и финансисти създават у нас първата неврокогнитивна

...
Екип от лекари и финансисти създават у нас първата неврокогнитивна
Коментари Харесай

Първата неврокогнитивна лаборатория заработи у нас

Екип от лекари и финансисти основават у нас първата неврокогнитивна лаборатория. Чрез функционален магнитен резонанс изследват реакциите на мозъка в разнообразни финансови обстановки.

Медицината и финансите към този момент знаят по какъв начин реагира мозъкът ни, когато губим свои пари и непознати, когато те са същински и измислени.

Доскоро функционалният магнитен резонанс на мозъка се употребява главно в медицината, с цел да демонстрира на неврохирурзите по какъв начин да работят при интервенция, тъй че да не обездвижат крайник или ръка да вземем за пример.

Учени разкриха феновете на кои храни и питиета са най-ядени от комарите

Днес тук изследват усеща и страсти, освен това свързани с пари.

„ При първия тест играеха с виртуални пари – споделяме, имаш 20 лв., които ти залагаш на ези и тура, можеш да ги удвоиш или да ги загубиш. При втория тест незабавно по-късно на доброволеца му се дава 20 левова банкнота, която е негова”, изясни доктор Марин Пенков, шеф на отделението по образна диагностика в УМБАЛ "Св. Иван Рилски ".

Мозъкът незабавно регистрира разликата. Заради количаствата О2 и глюкоза, които кръвта ни води там.

"Активация, когато работи с виртуални пари и същия пациент, който работи с действителните пари, към този момент сериозната активация в префронталния кортекс ", изясни доктор Пенков.

Шокиращи СНИМКИ! Учител пиеше по 6 енергийни питиета на ден без да подозира какво ще се случи с езика му

Работодатели пък биха могли да ревизират чиновниците си – правилни ли са им?

„ При единия доброволец се задейства дял, който е обвързван с яд в мозъка при проявление на конкуретнтия артикул. Оттам може да се интерпретира, че този човек е мощно обвързван и предан на работодателя си”, сподели финансистът доктор Боян Иванчев.

Вижда се даже, когато казваш, че харесваш избрана марка бира, а мозъкът ти сочи друга.

Този уред един ден може да замести детектора на лъжата по този начин все по-трудно ще лъжем било то полицията или работодателя си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР